De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Gmail krijgt handige ‘nudges’, Foto’s geeft voortaan suggesties

Wouter Nijsen
18 mei 2018, 12:27
1 min leestijd
Gmail krijgt handige ‘nudges’, Foto’s geeft voortaan suggesties

Gmail heeft een handige feature gekregen: de zogeheten ‘nudges’. Hiermee herinnert de app je aan mailtjes die je mogelijk gemist hebt en nog op moet reageren. Ook Google Foto’s heeft een aantal nieuwe functies.

Zo werken de Gmail nudges

gmail nudges

Je vindt de nudges onder de instellingen van je e-mailadres. In het Nederlands heet de functie ‘porren’, waarmee wordt bedoeld dat je een reminder krijgt van mailtjes waar je nog op moet reageren. Dit is handig wanneer je dagelijks veel berichten ontvangt, en je hierdoor soms vergeet een mailtje te beantwoorden.

Als een mailtje een paar dagen onbeantwoord blijft, kiest Gmail ervoor je een melding hiervan te sturen. De functie wordt automatisch naar iedereen uitgerold, dus je hoeft er geen update voor te downloaden. In de instellingen kun je aangeven wat voor soort ‘nudge’ je wil ontvangen: mails die je moet beantwoorden, of verzonden berichten die je mogelijk moet opvolgen.

Download Gmail in Google Play (gratis)

Slimme suggesties voor Google Foto’s

Daarnaast krijgt het populaire Google Foto’s een aantal features die tijdens I/O 2018 werden aangekondigd. Eén daarvan is dat Foto’s voortaan ‘aanbiedt’ om de helderheid van kiekjes te verbeteren. Dat gebeurt automatisch en alleen bij foto’s waarvan de app denkt dat er verbeteringen in de helderheid doorgevoerd moeten worden. Je ontvangt dan de melding die je hieronder ziet.

Tot slot stelt Google Foto’s voor om beelden te roteren als deze verkeerd zijn vastgelegd, en geeft de app aan wanneer foto’s van bijvoorbeeld bonnetjes automatisch worden gearchiveerd. Ook deze veranderingen worden op afstand door Google geactiveerd.

Download Google Foto’s in Google Play (gratis)

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu