Met Gmail-update kan Smart Compose koppen voor je schrijven

Thomas Haenen
5 april 2019, 10:33
2 min leestijd
Met Gmail-update kan Smart Compose koppen voor je schrijven

De Smart Compose-functie van Gmail wordt weer een stukje slimmer. De maildienst kan nu ook de titel van je mails suggereren op basis van de rest van het bericht.

Gmail Smart Compose-update schrijft je titels

Heb je al een complete mail geschreven, maar kun je het onderwerp maar niet bedenken? Gmail kan je daar nu een handje mee helpen. De Smart Compose-functie van de maildienst suggereert voortaan automatisch een titel voor je bericht, gebaseerd op de rest van de inhoud.

Merkt Gmail bijvoorbeeld dat je iemand een fijne verjaardag wenst, dan stelt Gmail ‘Happy Birthday!’  voor. Gaat het over een afspraak, dan kan Gmail ‘RSVP’ in de titel zetten. De suggestie wordt lichtgrijs getoond bij het onderwerp; nadat je hem bevestigt vult Google hem definitief voor je in.

Gmail Smart Compose-update

Zo schakel je Smart Compose uit

Smart Compose staat standaard aan voor alle gebruikers, maar werkt nu nog het beste voor Engelstalige mails. Heb je geen behoefte aan de slimme suggesties, dan kan de optie handmatig worden uitgeschakeld. Volg onderstaande stappen om Gmail Smart Compose uit te schakelen op je smartphone.

  1. Open de Gmail-app op je smartphone;
  2. Druk op de drie streepjes linksboven in beeld om het zijmenu te openen;
  3. Scroll naar beneden en selecteer ‘Instellingen’;
  4. Selecteer je mailadres;
  5. Scroll naar beneden en zet het vinkje bij ‘Smart Compose’ uit.

Update Gmail in de Play Store

Deze functie wordt de komende dagen geleidelijk uitgerold voor alle Gmail-gebruikers, zowel in de app op je smartphone als de browserversie van Gmail. Heb je de functie niet, dan zul je heel even geduld moeten hebben. Volgens Google kan iedereen binnen 15 dagen met de Gmail Smart Compose-update aan de slag. Check via onderstaande link in de Play Store of je de nieuwste versie van de Gmail-app hebt.

Download de nieuwste versie van Gmail in de Play Store (gratis)

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu