De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google stelt Gmail-functies voor andere maildiensten beschikbaar

Erwin Vogelaar
17 februari 2016, 18:36
2 min leestijd
Google stelt Gmail-functies voor andere maildiensten beschikbaar

Google heeft Gmailify gelanceerd, een manier voor mensen met een e-mailadres van Outlook of Yahoo om gebruik te maken van de functies die Gmail  biedt.

Lees verder na de advertentie.

Gmailify

Het is al een tijdje mogelijk om je e-mails van Outlook, Yahoo en andere aanbieders te lezen in de Gmail-app. Toch krijg je dan niet alle functies die je met een Gmail-adres wel hebt. Daar komt nu verandering in, want Google heeft Gmailify geïntroduceerd in de nieuwste versie van de app. Hiermee krijg je met een ander e-mailadres toch de sterke Gmail-functies.

Als je gebruiktmaakt van Outlook of Yahoo in de Gmail-app, kun je vanaf nu de inbox ‘Gmailificeren’. Dit betekent dat je onder andere op Gmails manier je inbox kunt organiseren in categorieën. Daarnaast krijg je betere notificaties, sterkere spambescherming en Google Now-kaarten gebaseerd op je e-mails. In deze kaarten staat compacte informatie over reizen, rekeningen en andere zaken direct in je inbox, zodat je de e-mailberichten niet hoeft te openen. Hoewel op dit moment enkel e-mailadressen van Outlook en Yahoo gebruikt kunnen worden, worden later nog andere diensten toegevoegd.

Wat je moet doen om je inbox te Gmailificeren is je e-mailadress van Outlook of Yahoo linken met Gmail. Start hiervoor de Gmail-app op en log in met het account dat je wil linken. Tik vervolgens op het menu en tik op ‘Instellingen’. Kies voor het account dat je wilt linken en tik op ‘Account linken’. Let wel op dat voor het aanbieden van bijvoorbeeld de Google Now-kaarten, Google je e-mails automatisch moet  analyseren. Dit is iets om over na te denken voordat je een e-mailadres met Gmail linkt. De Gmail-link is ook altijd weer te verwijderen.

Gmail downloaden

Download voor het gebruik van Gmailify de nieuwste versie van de Gmail-app in de Play Store.

Download Gmail in Google Play (gratis)

Bron: Gmail Blog
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu