De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Goedkope vliegtickets vinden? Deze 4 Android-apps moet je checken

Rens Blom
17 juni 2019, 14:11
4 min leestijd
Goedkope vliegtickets vinden? Deze 4 Android-apps moet je checken

Wie op vliegvakantie gaat, heeft verschillende opties om de vlucht te boeken. Maar wat is de voordeligste weg? Met behulp van deze gratis apps wordt goedkope vliegtickets vinden een fluitje van een cent.

Lees verder na de advertentie.

Goedkope vliegtickets scoren op je Android-toestel

Misschien regel je je vliegvakantie het liefst op de computer of ga je naar een lokaal reisbureau. Je kunt de tickets ook op je smartphone of tablet boeken, of in ieder geval wat voorwerk doen. Allerlei gratis apps tonen de goedkoopste vluchten naar je favoriete vakantiebestemming en helpen je met het boeken.

Voordeel van deze apps is dat ze erg gebruiksvriendelijk zijn. Dat is logisch, want de ontwikkelaar hoopt dat je je vluchten via zijn app bestelt. Als je dat doet, krijgt hij of zij namelijk een zogeheten affiliate vergoeding van de betreffende vliegmaatschappij of andere eindpartij. Om die reden kan de ontwikkelaar zijn app gratis aanbieden en onderhouden. Hieronder bespreken we de beste Android-apps om goedkope vliegtickets op de kop te tikken.

1. Momondo

Momondo

Momondo is een uitgebreide app die je helpt bij het vinden van goedkope tickets. Na het invullen van je vakantiebestemming en de mogelijke vliegdata krijg je een duidelijk prijsoverzicht met alle vluchten, tijden en prijzen. Je kunt een prijsalert instellen, waarna de app je op de hoogte houdt van goede deals.

Daarnaast toont Momondo de prijshistorie van de afgelopen drie maanden en de verwachte prijzen per dag. Heb je (redelijke) haast met boeken, dan weet je direct of je vandaag je slag moet slaan, of morgen waarschijnlijk voordeliger uit bent.

Handig aan Momondo is dat de app niet alleen zoekt bij vliegmaatschappijen, maar ook bij reisbureaus. Dat doe je zelf misschien niet zo snel, maar een reisbureau kan een goede aanbieding hebben waardoor je goedkoper je slag kunt slaan. Belangrijk om te weten is dat de app advertenties toont.

→ Download Momondo in de Play Store (gratis)

2. KAYAK

Kayak

KAYAK lijkt qua functionaliteiten sterk op Skyscanner. Van de ‘Explore’-feature tot het prijsalarm: KAYAK is erg compleet. De app heeft zelfs meer mogelijkheden dan de meeste concurrenten.

Zo kan KAYAK je up-to-date houden als je vakantie rond is. Hoe laat vertrekt je vlucht, bij welke gate moet je zijn en wat is het nummer van de bagageclaim? De app vertelt het je, en stelt je ook op de hoogte van wijzigingen van bijvoorbeeld je gate of vertrektijd.

Ook prettig is dat de app navigatie biedt op veel vliegvelden en een schatting geeft van de wachttijd bij de douane. Ben je tijdens het vliegen benieuwd hoe lang je nog stil moet zitten? Een timer in de KAYAK-app biedt uitkomst. Als je met een groep reist, deel je eenvoudig jullie vluchtschema en andere informatie met elkaar.

→ Download KAYAK in de Play Store (gratis)

3. Skyscanner

Skyscanner

Skyscanner is vooral bedoeld om je te laten verrassen door uiteenlopende vakantiebestemmingen, uiteraard met voordelige vluchten. Met de zoekfunctie ‘Overal’ krijg je goedkope tickets naar bestemmingen over de hele wereld. Om het realistisch te houden, kun je een maximaal budget aangeven.

Bij het zoeken kun je flexibele data invoeren. Zo weet je direct of het voordeliger is om op zondag of woensdag te vliegen. Als je een fijne vakantie hebt gevonden, boek je deze eenvoudig via de Skyscanner-app. Wil je nog even wachten in de hoop dat de prijs daalt? Stel een prijsalarm in en Skyscanner laat het je weten als je reis goedkoper is.

→ Download Skyscanner in de Play Store (gratis)

Telefoon-gestolen-vakantie-uitgelicht

4. Hopper

Hopper

Met Hopper kom je eenvoudig tot de goedkoopste vliegtickets. Deze handige app voorspelt namelijk wat het beste moment is om je vlucht te boeken. Vul je bestemming in en kies één of meerdere data waarop je wil en kan vliegen. Vervolgens houdt Hopper de prijzen van alle maatschappijen in de gaten en krijg je een seintje als er een goede deal voorbij komt.

Je kunt dan boeken of ervoor kiezen om nog even te wachten. Dit kan de moeite waard zijn als Hopper aangeeft dat de prijzen waarschijnlijk nog verder zakken. De app waarschuwt je ook als de prijzen waarschijnlijk gaan stijgen. Wil je geen gok nemen, dan kun je direct je betaalgegevens invoeren en de vlucht boeken.

→ Download Hopper in de Play Store (gratis)

Extra: Google Flights laat je ook goedkope vliegtickets vinden

Hoewel de vier hierboven genoemde apps goede keuzes zijn, heb je niet per se een app nodig om scherp geprijsde vluchten te vinden. Je kan bijvoorbeeld ook gebruikmaken van Google Flights, een website van – je raadt het al – Google. Vul je bestemming en mogelijke vliegdata in en Google Flights laat zien hoe duur de tickets op die data zijn.

Ook handig is de ‘Prijsgrafiek’-feature, die via een tabel of staafdiagram aangeeft wat de voordeligste en duurste data zijn. Je kunt daarnaast een prijsalert instellen. Google stuurt je dan automatisch een e-mail als er een goede deal is.

Google Flights

Google Flights is ook erg prettig om losse vluchten te boeken – wat goedkoper kan zijn dan een retourvlucht. Waar je bij sommige apps en websites via veel omwegen losse vluchten moet bekijken en boeken, stimuleert Google je juist om te vergelijken.

Als je zover bent om een retourvlucht of losse vluchten te boeken, heb je twee keuzes. Je kunt direct via Google bestellen of je wordt doorverwezen naar de website(s) van de vliegmaatschappij(en). In beide gevallen ontvangt Google, net als de besproken apps, een commissie.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu