Plan gemakkelijk je reis door Europa met GoEuro

Redactie
27 mei 2015, 17:22
1 min leestijd

Wil je deze zomer nog een Europese stedentrip gaan maken? Check dan vooral GoEuro, dat je heel gemakkelijk je reis door Europa laat plannen en organiseren – via bus, trein of vliegtuig.

Lees verder na de advertentie.

GoEuro  is gemaakt door de Berlijnse gelijknamige startup, die hun app nu ook in het Nederlands hebben uitgebracht. De oprichter van de startup, Naren Shaam, wilde in 2013 een rondreis door Europa plannen en vond het enorm veel gedoe omdat je via allerlei websites je tickets moet aanschaffen. Dat moet gemakkelijker kunnen, dacht Shaam.

Daarom startte  hij GoEuro, dat een zoekmachine en routeplanner in één is waar je ook direct je tickets  kunt bestellen. Daar verdient de startup zijn geld weer mee; zij krijgen een klein percentage van de aankoopprijs waar de gebruiker niets van merkt.

Dit kun je met de  GoEuro Android-app

GoEuro lijkt een beetje op de app van 9292. Zo kun je een vertrek- en aankomstpunt invoeren en de bijbehorende data selecteren, om vervolgens het aantal personen te kiezen. Vervolgens laat GoEuro de mogelijke reizen zien; via bus, trein of het vliegtuig. De opties zijn te sorteren op basis van reistijd en prijs, en via een schuifje bepaal je rond welk dagdeel je wilt vertrekken.

Als je een keuze hebt gemaakt, worden alle geboekte reizen in de app opgeslagen. Hierdoor houd je altijd het overzicht. Daarnaast beschikt de app over Googles Material Design en is ‘ie fijn in gebruik, wat het plannen en boeken van je reis nog leuker maakt.

Download de app

De GoEuro Android-app is gratis in Google Play te dowloaden voor apparaten met Android-versie 4.0.3 en hoger.

Download GoEuro in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu