Behang je beeldscherm met de vernieuwde Google Achtergronden-app

Wouter Nijsen
11 oktober 2018, 13:33
1 min leestijd
Behang je beeldscherm met de vernieuwde Google Achtergronden-app

Er zijn tientallen nieuwe wallpapers in de Google Achtergronden-app te vinden, waarmee je je homescreen van een nieuwe look voorziet. De app werkt op vrijwel alle Android-toestellen.

Google Achtergronden-update

Ben je ook altijd op zoek naar toffe nieuwe wallpapers voor je Android-toestel? Dan moet je de Google Achtergronden-app weer eens checken. Google heeft een heleboel nieuwe plaatjes toegevoegd, die je op iedere Android-telefoon kunt gebruiken. Het gaat om nieuwe achtergronden in vijf categorieën van de app: Landschappen, Texturen, Leven, Aarde en Kunst.

De nieuwste wallpapers staan bovenaan de categorieën, dus je ziet ze meteen bij het openen. Je kiest een achtergrond door er eentje te selecteren en vervolgens rechtsboven op ‘Achtergrond instellen’ te tikken. Vervolgens geef je aan of je het plaatje alleen als wallpaper voor je startscherm, vergrendelingsscherm of beide wil gebruiken. Ook kun je ervoor kiezen om voor elke dag een andere achtergrond in te stellen.

Op de afbeeldingen hierboven zie je een selectie van wat er allemaal nieuw is. De Google Achtergronden-app werd twee jaar geleden uitgebracht in de Play Store, waarbij de wallpapers eerst alleen op Pixel-toestellen te vinden waren. Gelukkig werkt de app nu ook op alle andere telefoons en wordt ‘ie meegeleverd op toestellen die stock-Android of Android One draaien, zoals van Nokia en Xiaomi.

Download de Google Achtergronden-app

De nieuwe wallpapers verschijnen automatisch in de Achtergronden-app; je hoeft dus geen update te downloaden. Heb je de applicatie nog niet, dan kun je ‘m via onderstaande link downloaden. Google Achtergronden werkt op alle smartphones met Android 4.1 of hoger en vraagt maar om 2,3MB aan vrije opslag.

Download Google Achtergronden in de Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu