De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo helpt Google Agenda je om sneller afspraken te maken

Erwin Vogelaar
16 juni 2016, 20:52
2 min leestijd
Zo helpt Google Agenda je om sneller afspraken te maken

Google Agenda gaat je helpen om nog makkelijker afspraken te laten plannen, door te kijken welke delen van de dag je nog vrij bent.

Lees verder na de advertentie.

Google Agenda plannen

Enkele maanden geleden kwam Google met een nieuwe functie voor bedrijven die met Google Agenda werken. Met ‘Find a time’ kan er makkelijk een afspraak met collega’s gemaakt worden, omdat de app kijkt wie wanneer nog een vrije plek in de agenda heeft staan. Hierbij wordt er zelfs vooraf gepland door te kijken of deelnemers gebruikelijk op een bepaalde tijd al een andere afspraak hebben staan, zonder dat die al ingepland staat. Een soortgelijke functie komt nu voor iedereen beschikbaar in de Android-app.

google agenda plannen

Door de nieuwste update kun je bij het inplannen van een nieuw event een dag kiezen, waarna de app controleert wanneer jij vrij bent. Vervolgens worden er voorstellen gedaan voor momenten op de dag dat de afspraak gemaakt kan worden. Zijn er conflicten met andere afspraken, dan wordt dat er onder genoemd. De functie werkt echter niet zo fijn als ‘Find a time’ voor de zakelijke gebruiker, omdat er geen oplossing aangeboden wordt voor conflicten met events van anderen.

Eerder dit jaar kwam er ook al een update voor Google Agenda uit voor het beter plannen. Deze update draaide om het behalen van doelen. Google stelt je hiervoor enkele simpele vragen, zoals welk doel je hebt en op welk tijdstip je dit meestal wil bereiken. Google Agenda plant vervolgens automatisch afspraken om aan dat doel te werken. Lukt het een keertje niet? Dan verplaatst Google Agenda de afspraak automatisch, zodat je het doel toch niet uit het oog verliest. Deze functie en de update van vandaag worden mogelijk gemaakt door zelflerende systemen, waardoor de functies in de loop van de tijd slimmer worden.

Google Agenda downloaden

De nieuwste versie van Google Agenda is gratis te downloaden in de Play Store via onderstaande link.

Download Google Agenda in Google Play (gratis)

Bron: 9to5google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu