Met deze nieuwe Google Agenda-widget krijg je een handig maandoverzicht

Thomas Haenen
27 oktober 2016, 21:01
1 min leestijd
Met deze nieuwe Google Agenda-widget krijg je een handig maandoverzicht

Met Google Agenda 5.6.2 wordt de populaire agenda-app eindelijk voorzien van een nieuwe widget. Daarmee kunnen gebruikers alle aankomende afspraken voor een hele maand inzien.

Lees verder na de advertentie.

Google Agenda-widget

Vrijwel alle Android-smartphones worden standaard voorzien van Google Agenda. Dat is op zich prima, want de app behoort tot de meest handige en gebruiksvriendelijke agenda-apps voor het besturingssysteem. Toch is de app niet helemaal compleet; vooral op het gebied van widgets viel er nog wat te verbeteren. Zo is er op dit moment alleen een compacte widget van twee bij drie vakjes die aankomende afspraken toont. Veel gebruikers zouden echter ook verder vooruit willen kijken.

Google pakt dat gebrek nu eindelijk aan, met de uitrol van Google Agenda 5.6.2. De update wordt sinds vannacht uitgerold via de Play Store en voegt eigenlijk alleen de veelgevraagde Google Agenda-widget toe. Deze toont een volledig overzicht van de huidige maand inclusief alle afspraken die je op de planning hebt staan.

Google Agenda-widget

De widget is vier bij vijf vakjes groot en kan op vrijwel elk Android-homescreen geplaatst worden. Op sommige toestellen kunnen gebruikers het formaat van de widget nog licht aanpassen om deze groter of kleiner te maken.

Google Agenda-update downloaden

De update voor Google Agenda wordt sinds vannacht geleidelijk uitgerold en zal vanzelf in de Play Store verschijnen. Mocht je niet kunnen wachten, dan kun je de nieuwste versie ook handmatig downloaden via APK Mirror. Volg vervolgens onze instructies voor het installeren van losse apk-bestanden op je Android-smartphone.

Download Google Agenda in Google Play (gratis)

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu