De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Analytics-app volledig vernieuwd met Material Design

Wouter Nijsen
19 april 2016, 12:14
2 min leestijd
Google Analytics-app volledig vernieuwd met Material Design

De Google Analytics-app voor Android heeft een grote update gekregen. De app maakt voortaan gebruik van het Material Design en bevat overzichtelijkere rapportages.

Lees verder na de advertentie.

Google Analytics Material Design

Waar veel Google-apps al tijden zijn voorzien van het fraaie Material Design, was de Analytics-app tot vandaag  niet bijgewerkt. Daar is verandering in gekomen, want Google heeft de applicatie van een flinke make-over voorzien. Wanneer je de vernieuwde app voor het eerst opstart, valt meteen de oranje balk bovenin op. Daarnaast is het inlogscherm veranderd, worden tabellen en grafieken met een animatie ingeladen en heeft de app een nieuw icoontje (zie hiernaast).

Ook het hamburgermenu ligt nu in lijn met andere Google-apps, waarbij je gemakkelijker kunt schakelen naar de verschillende onderdelen van Google Analytics. In hetzelfde menu kun je gemakkelijk wisselen van Google-account en eventueel schakelen naar een andere website.

Google Analytics Droid-Life

Nieuw is het deel-icoontje, dat je bij elke rapportage aan de rechterkant vindt. Hiermee kun je data gemakkelijk met anderen delen, waarbij je kunt kiezen uit verschillende manieren. Verder is de opzet grotendeels hetzelfde gebleven. Zo schakel je gemakkelijk naar bijvoorbeeld het dashboard of de realtime statistieken van je website.

Vanuit de overzichtspagina zie je nog steeds de belangrijkste informatie over  je website. Denk aan het aantal bezoeken, paginaweergaven, behaalde doelen en het actieve gebruik. De Google Analytics-app is logischerwijs niet zo uitgebreid als de webversie, maar niettemin een handige app om snel te checken hoe goed je website wordt bezocht.

Google Analytics-app downloaden

De nieuwste versie van de Google Analytics-app is via onderstaande link te downloaden. Is de update nog niet bij jou beschikbaar, dan kun je `m via deze link handmatig als apk-bestand downloaden. Wil je nalezen hoe je apk-bestanden op je Android installeert, check dan deze tip. Google Analytics werkt op alle apparaten met Android 4.4 of hoger.

Download Google Analytics in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu