Google+ app voor Android krijgt meer communityfuncties

google plus foto filterDe Google+ app voor Android heeft een flinke update gekregen, waarbij de nadruk vooral op foto’s en communities ligt. De grootste vernieuwing is het toevoegen van fotofilters, die mogelijk zijn geworden nadat Google de app Snapseed overnam. Google heeft ook een aantal community-functies toegevoegd: je kunt mensen uitnodigen voor een community vanuit de app, items opnieuw selen met een community en leden zoeken. Ben je community manager, dan kun je ook content modereren. Verder zijn veranderingen te vinden in de gebruikersinterface, met meer tekst bij de postings en de mogelijkheid om makkelijker door fotoalbums te vegen. Een verbetering is dat je onder elke post reacties kunt zien, die realtime worden bijgewerkt.

De lijst met verbeteringen houdt daarmee overigens nog niet op, want er zijn nog meer kleine punten aangepakt in de Android-app voor Google+. Zo kun je tappen op een video, foto of link om meteen naar een pagina te gaan om deze te bekijken. Ook worden belangrijke acties als +1, opnieuw delen en commentaar geven nu prominenter getoond. En je kunt makkelijker door een fotoalbum bladeren.

Update: de nieuwe fotofilters zijn alleen beschikbaar in de iOS-versie, vandaar dat het in de tekst hierboven staat doorgestreept.

-> Lees alles over Google+ in ons uitgebreide artikel Google+ Android

Downloaden: Google+ (gratis)

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!