Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Zo maakt Google het bewerken van screenshots in Android makkelijker

Rick van der Veer
19 februari 2018, 15:28
2 min leestijd
Zo maakt Google het bewerken van screenshots in Android makkelijker

Het bewerken van screenshots is nog altijd een functie die ontbreekt in stock-Android. Via de Google-app kun je screenshots die je daar maakt, voortaan op een simpele manier bewerken.

Lees verder na de advertentie.

Screenshots bewerken in de Google-app

Met de nieuwste versie van de Google-app kun je screenshots bewerken. Als je binnen de Google-app een schermafbeelding maakt, kun je ervoor kiezen om deze te bewerken of direct te delen. Handig voor als je een zoekresultaat wil delen, maar ook om bijvoorbeeld een nieuwsartikel of weerbericht te delen.

Nadat je een schermafbeelding hebt gemaakt, krijg je de keuze om ‘m te delen of te bewerken. Kies je voor ‘bewerken’, dan opent een simpele editor. Hiermee kun je niet alleen op de afbeelding tekenen, maar ook bepaalde delen uitsnijden of weggummen. Door op het vinkje in het midden te tikken, wordt de afbeelding in je Screenshots-map opgeslagen. Vervolgens opent het Delen-menu, vanaf waar je je screenshot meteen kunt versturen.

Wat goed is om te onthouden, is dat deze functie alleen werkt in de Google-app. Dat geldt dus voor zoekresultaten die in een Chrome-weergave worden geopend, maar ook voor de inhoud van je Feed. Screenshots die je van andere apps maakt kun je dus niet bewerken met de Google-app.

Screenshots maken op Android

Het bewerken van screenshots meteen nadat je ze gemaakt hebt is nog altijd geen functie van stock-Android. Het verschilt per fabrikant welke functies je tot je beschikking hebt. Zo kun je bijvoorbeeld op Samsung-smartphones een langere, scrollende screenshot maken. In dit artikel lees je alles over het maken van screenshots op een Android-toestel.

Google-app bijwerken

De Google-app staat vooraf geïnstalleerd op nagenoeg alle Android-smartphones. Deze wordt via de Play Store automatisch bijgewerkt. Via onderstaande link kun je ook handmatig nagaan of er een update van de app voor je klaarstaat.

Download de Google-app in Google Play (gratis)

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu