Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Zo kun je straks screenshots bewerken in de Google-app

Thomas Haenen
7 april 2017, 9:02
1 min leestijd
Zo kun je straks screenshots bewerken in de Google-app

Google experimenteert met nieuwe functies voor het maken van screenshots in de zoek-app. Screenshots tonen hoe je straks makkelijk aantekeningen kunt maken.

Lees verder na de advertentie.

Google-app screenshots bewerken

De Google-app is voorzien van verschillende bewerkingsopties voor screenshots, zo ontdekten enkele gebruikers. De functies zijn vooralsnog alleen beschikbaar in de bètaversie 6.16 van de Google-app, maar worden vermoedelijk op termijn ook uitgerold naar de definitieve versie van de app.

Als je de vernieuwde Google-app opent, moet je eerst instemmen met nieuwe opslagpermissies. Google geeft aan dat deze gebruikt worden om ‘de manier waarop je screenshots maakt te verbeteren’.

Maak je in de Google-app screenshots, dan verschijnt onderaan in beeld een menu met verschillende opties om de afbeelding te delen. Daarnaast heb je nu de keuze uit ‘Crop’ of ‘Draw’. De eerste optie laat je een specifieke sectie van de foto uitsnijden. Met de tweede optie kun je in zes verschillende kleuren aantekeningen maken op de foto. De aanpassingen die je maakt, worden opgeslagen en kun je vervolgens ook weer delen.

De bewerkingsopties zijn helaas alleen te zien in de Google-app zelf. Maak je een screenshot in een andere app of binnen de menu’s van je telefoon, dan worden alle extra functies niet getoond. Het is niet helemaal duidelijk of de functie op alle smartphones werkt. Fabrikanten als Huawei en Samsung hebben namelijk zelf al enkele bewerkingsopties voor je klaarstaan zodra je een screenshot maakt.

Google-app handmatig downloaden

De Google-app staat standaard op vrijwel elke Android-smartphone, maar kan via onderstaande link ook in de Play Store gevonden worden. Let wel: het bewerken van screenshots is vooralsnog slechts beschikbaar voor een kleine groep gebruikers. De kans is groot dat je deze nu nog niet kunt gebruiken.

Download de Google-app in de Play Store (gratis)

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu