De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google-app splitst nieuws en persoonlijk in losse tabs

Erwin Vogelaar
6 december 2016, 20:35
2 min leestijd
Google-app splitst nieuws en persoonlijk in losse tabs

Google rolt een flinke update voor de Google-app uit. De Google-app tabs bieden nu een handig onderscheid tussen nieuws en persoonlijk.

Lees verder na de advertentie.

Google-app tabs

In de Google-app staan nu allerlei kaarten. Zo is er een kaart voor het weer van de komende dagen, een kaart voor je reisplannen mocht je bijvoorbeeld een vlucht gepland hebben en een rijtje met nieuws dat je eventueel kan interesseren. Google gaat nu met een nieuwe update deze informatie wat anders opdelen zodat je een beter overzicht krijgt. Specifiek wordt alles in twee delen opgesplitst: nieuws en persoonlijk.

google-app tabs

De Upcoming-tab is bedoeld voor informatie over je dagelijks bezigheden. Hier staat dus onder andere in wat je reistijd gaat zijn, wanneer er een pakketje bezorgd wordt en hoe je agenda er uit ziet. Je hoeft dus niet meer gehinderd te worden door alle nieuwsberichten om deze belangrijke updates te vinden. Wil je toch nieuws zien, dan kun je naar de Feed-tab. Hier vind je nieuws-items die op jouw interesses zijn afgesteld. Je kunt uiteraard vrij tussen deze twee tabs wisselen.

De items die op de Feed-tab verschijnen worden aangepast door je gedrag binnen Google. Dus als je plots vaker op sport zoekt, dan krijg je ook meer sportnieuws in de app te zien. Je kunt ook gewoon in de app aangeven wat je interesses zijn, als je bijvoorbeeld sportnieuws te zien krijgt maar daar helemaal niet op zit te wachten. In de Verenigde Staten kunnen gebruikers nu via een kaart aangeven welke info ze wel en niet willen zien. Deze kaart zal in de komende maanden ook naar andere landen uitrollen.

Google-app downloaden

Hoe snel deze update van de Google-app uitrolt is niet duidelijk. Het kan dus even duren tot je zelf de tabs krijgt. Zorg in ieder geval ervoor dat je de nieuwste versie van de app geïnstalleerd hebt staan. Dit kan via onderstaande link in de Play Store.

Download Google in Google Play (gratis)

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu