Download: Google+ app voorzien van compleet nieuw design

Redactie
20 mei 2014, 17:12
2 min leestijd
Download: Google+ app voorzien van compleet nieuw design
Google+ app

De Google+ Android-app is volledig vernieuwd, waarmee Googles sociale netwerk als eerste het ‘nieuwe’ design van Android krijgt. De afgelopen periode zijn er veel designs uitgelekt waaruit blijkt dat Google Android flink wil gaan redesignen, en de nieuwe Google+ app is hier een uistekend voorbeeld van.

Het uitschuivende hamburger-menu en de grijze kleuren zijn verdwenen, een een compleet nieuw en kleurrijk design (inclusief rode actiebalk) zijn voortaan het hart van de Android-app van Google+.

Lees verder na de advertentie.

Google+ app update

Het nieuwe menu bevindt zich aan de onderzijde van de rode actiebalk. Je kunt hierop klikken om te wisselen tussen alle content, content uit jouw kringen en content uit jouw communities. Ook zijn hier snelkoppelingen te vinden naar populaire Google+ posts en Google+ posts bij jou uit de buurt. Aan de onderzijde van deze sectie vind je foto’s, locaties en evenementen.

Als je bij het overzicht van alle Google+ posts naar beneden swipet, verdwijnen de actie- en menubalk, waardoor er genoeg ruimte is voor je Google+ posts. Verder is er een nieuw post-icoon beschikbaar in de vorm van een pen die rechtsonder wordt getoond. Hier kun je snel een post plaatsen met tekst, foto’s, video’s en links.

Een andere belangrijke verandering is het fotogedeelte van de Google+ app. De Android-app ondersteunt voortaan grote fotogalerijen, laat je binnen no-time een bewegende gif-afbeelding maken en Google+ ontwikkelt automatisch Auto Awesome Movies & Stories, waarbij foto’s en video’s worden gekoppeld met locatiegegevens en in mooie video’s worden omgetoverd. Ook is er een Auto Awesome beschikbaar waarmee je foto’s in een soort (heel mooi) interactief tijdschrift worden getoond. Een voorbeeld vind je hier.

Download

De nieuwe Google+ app wordt geleidelijk uitgerold, maar is hier al als apk-bestand te downloaden. Hoe je een apk-bestand installeert, lees je in onze uitgebreide handleiding Android apk bestanden installeren.

Download: Google+ (gratis)

(via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu