Dit zijn de nieuwe ‘Appsperiments’ van Google

Wouter Nijsen
12 december 2017, 15:02
2 min leestijd
Dit zijn de nieuwe ‘Appsperiments’ van Google

Google lanceert de zogenoemde Appsperiments, nieuwe experimentele apps die zich focussen op foto en video. Het zijn applicaties die met experimentele technologie zijn gebouwd. Het gaat om Storyboard, Selfissimo en Scrubbies.

Lees verder na de advertentie.

Appsperiments van Google

Misschien ken je Motion Stills nog, de app waarmee iPhone-gebruikers hun Live Foto’s kunnen omtoveren tot gifjes. De app verscheen een jaar later voor Android en nu kunnen we aan de slag met drie nieuwe experimentele apps. De ‘Appsperiments’ zijn gebouwd met nieuwe technologie en lichten een geinige feature uit. Omdat de apps zich maar op een aantal functies richten, zijn ze niet enorm uitgebreid. Toch zijn ze leuk om te downloaden, zeker omdat ze gratis zijn.

1. Storyboard

Storyboard is een app waarmee je video’s in een soort stripboek plaatst. De applicatie pakt een filmpje en kiest hier automatisch zes willekeurige frames uit. Dit worden vervolgens in stripboekvorm aan je gepresenteerd, waarna je ze kunt downloaden en delen.

Download Storyboard in Google Play (gratis)

2. Selfissimo

Ook de opzet van Selfissimo is vrij simpel: je maakt een serie selfies met allerlei verschillende poses. Het vastleggen van foto’s gaat automatisch. De app legt een zwartwit-filter over je zelfportretten, zodat het lijkt alsof je ze in een pasfotohokje hebt gemaakt. Aan het einde van de ‘shoot’ kun je je selfies bekijken, wissen en het eindresultaat delen.

Download Selfissimo in Google Play (gratis)

3. Scrubbies

De derde app is Scrubbies, die alleen voor iOS beschikbaar is. De app laat je een soort remix van je video’s maken, door als een dj over het scherm van je smartphone te vegen. Hiermee kies je hoogtepunten uit video’s, die dan in een herhaling worden afgespeeld. Uiteraard zijn de beelden met je vrienden of familie te delen via verschillende apps.

Google laat weten dat er in de toekomst meer Appsperiments verschijnen. Die zijn dan hoogstwaarschijnlijk weer als losse apps te downloaden.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu