Google vernieuwt Art & Culture-app met Cardboard-ondersteuning en meer

Erwin Vogelaar
19 juli 2016, 19:16
2 min leestijd
Google vernieuwt Art & Culture-app met Cardboard-ondersteuning en meer

Wel eens een object in een museum van een afstandje bekeken, terwijl je het liefst zo dicht mogelijk komt? Googles nieuwste app Google Arts & Culture biedt hulp.

Lees verder na de advertentie.

Google Arts & Culture

Google heeft een app waarin allerlei kunstwerken en geschiedenisstukken uit musea te bezichtigen zijn. Google Arts & Culture bestaat ook als website, maar de app is natuurlijk voor ons het meest interessant. Het idee is van de app is dat je objecten en schilderijen van meer dan duizend verschillende musea kunt bekijken. Je mag zover inzoomen als je zelf wil, dus je kunt echt alle details goed bekijken zonder dat er iemand naast je in het museum raar kijkt of de suppoost zenuwachtig wordt. De app is nu flink vernieuwd.

Zo kun je nu op allerlei manieren zoeken. Je kunt allereerst de zoekfunctie rechtsboven gebruiken om via zoekwoorden op jacht te gaan, maar je kunt ook het menu openen en gerichter zoeken op kunstenaars, materialen, kunststromingen, historische gebeurtenissen, historische figuren en plaatsen. Kijk je bijvoorbeeld bij de kunststromingen, dan kun je na de keuze voor een specifieke stroming ook nog het jaartal of het kleurgebruik invoeren. Op deze manier kun je echt struinen door het diverse aanbod. Soms kun je objecten ook bekijken alsof je in het museum staat via een soort Google Streetview. Zet vervolgens een Google Cardboard op je neus en je staat bijna echt voor het schilderij of object. Wil je een specifiek kunstwerk of object graag met eigen ogen zien, dan druk je op het museumicoontje voor de informatie van dat specifieke museum.

De Benelux is ook goed vertegenwoordigd, want er staan 18 Nederlandse en 9 Belgische partners op de kaart. Denk in Nederland onder andere aan het Rijksmuseum, Anne Frank Huis, Van Gogh Museum en het Centraal Museum. Uit België doen onder andere De Munt en de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België mee.

Google Arts & Culture downloaden

Je kunt Google Arts & Culture gratis downloaden in de Play Store via onderstaande link. De app vraagt om maar 5,1MB vrije ruimte, terwijl je minimaal Android 4.4 nodig hebt om de app te kunnen gebruiken.

Download Google Arts & Culture in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu