De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Google Assistent verschijnt in Berichten-app: zo kun je slimmer sms’en

Rens Blom
22 mei 2019, 16:58
2 min leestijd
Google Assistent verschijnt in Berichten-app: zo kun je slimmer sms’en

De Google Assistent verschijnt in steeds meer Android-apps. Nu wordt ook de Berichten-app, Googles officiële sms-app, voorzien van de aanbevelingen en tips van de assistent. En met de Smart Reply-functie antwoord je sneller op eenvoudige berichten. Zo werkt het.

Lees verder na de advertentie.

Google Assistent werkt nu ook in Berichten-app

Berichten is Googles eigen sms-app die werkt op alle moderne Android-toestellen. Voor wie zich afvraagt waarom je Berichten zou gebruiken in plaats van een andere sms-app: die van Google krijgt regelmatig handige updates. De nieuwste update (versie 4.4) integreert de Google Assistent.

De Google Assistent kan suggesties geven voor onder andere restaurants, films, muziek en plaatsen in de buurt. Je ziet deze knoppen onder het gesprek. Als je op de knop klikt, verschijnt informatie die je kunt gebruiken om te antwoorden. Een voorbeeld: als iemand jou sms’t met de vraag of je naar de bioscoop wil, toont de Assistent een bioscoop-knop die aangeeft welke films er bij jou in de buurt draaien. Vraagt iemand om het weer, dan laat de Assistent via een knop het weerbericht zien.

Berichten Google Assistent

Google zegt dat de Assistent deze aanbevelingen doet aan de hand van machine learning die op jouw toestel plaatsvindt. De data wordt dus niet naar Google gestuurd. In de instellingen van de Berichten-app staat echter dat de aanbevelingen ‘niet met Google of iemand anders gedeeld worden totdat je op de knoppen klikt.’

Dit wekt de indruk dat Google de suggesties wel analyseert als je ze aanklikt, vermoedelijk (deels) om betere resultaten te kunnen bieden.

Lees in deze gids meer over hoe de Google Assistent met je privacy omgaat.

Smart Reply laat je snel en eenvoudig antwoorden

Naast de Google Assistent-integratie brengt de Berichten 4.4-update nog een vernieuwing met zich mee. In chatgesprekken wordt nu – indien mogelijk – de Smart Reply-functie gebruikt. Die ken je misschien van Gmail of Hangouts. Via slimme software raadt de sms-app mogelijke antwoorden aan, die je met één druk op de knop verstuurt.

Schrijft iemand ‘heb je zin om maandag af te spreken?’ dan toont Berichten bijvoorbeeld ‘ja, leuk’ en ‘ik kan dan niet’. Je kan de Smart Replies niet veranderen. Zit er geen geschikt antwoord bij, dan kun je zelf iets typen.

google reply

Zit je niet te wachten op deze twee veranderingen? Je hoeft ze niet te gebruiken. Ga naar de Instellingen van de sms-app en klik op Suggesties in chat. Hier zie je schuifjes om de Assistent en Smart Reply aan- en uit te zetten.

Berichten-update in Nederland

De grote update voor de Berichten-app lijkt ook in Nederland beschikbaar te komen. Android Planet ontdekte dat de Nederlandstalige ondersteuningspagina al online staat. Het is onduidelijk of de Assistent en Smart Reply al in het Nederlands werken. We hebben de nieuwste versie van de Berichten-app uitgeprobeerd, maar zien de benodigde instellingen of functies nog niet.

Download Berichten in de Play Store (gratis)

Heb jij de Berichten-update met Google Assistent-integratie al? Laat het weten in de reacties onder dit artikel.

Bron afbeelding: AndroidPolice
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu