De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Assistent krijgt mogelijk nieuw ontwerp: zo ziet de testversie eruit

Rens Blom
15 mei 2019, 12:33
2 min leestijd
Google Assistent krijgt mogelijk nieuw ontwerp: zo ziet de testversie eruit

Google experimenteert constant met het uiterlijk en de functies van de Google Assistent. De nieuwste test voert een ander, kleurrijk ontwerp door op je Android-toestel. Dat ziet er zo uit.

Lees verder na de advertentie.

Google Assistent test kleurrijk design

De Google Assistent is een slimme spraakassistent die op alle moderne Android-smartphones en -tablets werkt. Je activeert de digitale butler met het stemcommando ‘Hey Google’ of door de thuisknop van je toestel even in te drukken. Je krijgt dan een wit venster dat ongeveer een derde van je scherm in beslag neemt, met informatie over en snelkoppelingen. Als je een vraag stelt of opdracht geeft, opent de Assistent-app op het volledige scherm en geeft hij antwoord.

Dit alles oogt en werkt prima, maar Google zit niet stil. Het techbedrijf experimenteert met een nieuw ontwerp voor de Assistent, zo blijkt uit screenshots van 9to5Google en meerdere Reddit-gebruikers. Zij gebruiken versie 9.84.10.21 van de Assistent-app en zien na het stemcommando of indrukken van de thuisknop geen wit pop-up-venster. In plaats daarvan verschijnt er onder in beeld de tekst ‘Hi, I’m listening’, waaruit blijkt dat de spraakassistent luistert. Links onderin staat een kleine knop die meer opties opent, en rechts zie je een knop die het toetsenbord tevoorschijn tovert.

Google Assistent test

Helemaal onderaan is een balk met vier kleuren zichtbaar. Misschien herken je dit detail van de Chromebook Pixel en Chromebook Pixel 2, twee laptops die een paar jaar geleden op de markt kwamen. Sindsdien heeft Google de gekleurde balk niet meer gebruikt. Mogelijk keert hij terug in het Assistent-venster, maar dit is allesbehalve zeker.

Onzeker experiment

Google lijkt het nieuwe ontwerp te testen via het zogeheten A/B-principe, wat betekent dat slechts een klein deel van de gebruikers (ongevraagd) meedoet aan de Google Assistent-test. Het lijkt niet uit te maken welke smartphone je hebt. 9to5Google ziet de make-over op de OnePlus 7 Pro, terwijl de Reddit-gebruikers in het bezit zijn van onder meer een Google Pixel 3 en Samsung Galaxy S10. Of Google het gewijzigde Assistent-ontwerp gaat doorvoeren en zo ja wanneer, is nog niet duidelijk.

Vind jij het experimentele ontwerp een verbetering ten opzichte van het huidige Google Assistent-venster? Discussieer mee in de reacties onder dit artikel. 

Lees het laatste nieuws over Google Assistent

Bron: Reddit
Bron afbeelding: 9to5google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu