Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Google Authenticator-update: nieuw design en Android Wear-ondersteuning

Gijs Ettes
8 december 2015, 10:15
1 min leestijd
Google Authenticator-update: nieuw design en Android Wear-ondersteuning

Google heeft zijn Authenticator-app voorzien van een ontwerp met  Material Design en ondersteuning voor Android Wear-horloges. De app kan gebruikt worden  om  tweestapsverificatie in te stellen voor verschillende diensten.

Lees verder na de advertentie.

Dit brengt de Google Authenticator-update

Google Authenticator had lange tijd een design dat functioneel, maar niet bepaald mooi was om naar te kijken. Daar is met de laatste update verandering in gekomen. De app heeft een nieuw pictogram gekregen en een fris, maar simpel ontwerp met Material Design-elementen waaronder schaduwen en een blauwe menubalk. Ook handig is dat de vernieuwde app ondersteuning voor Android Wear heeft, zodat je de codes die worden gegenereerd vanaf je pols kunt aflezen.

Eerder schreven we al eens hoe je Google Authenticator kunt instellen om je accounts van tweetrapsverificatie en een extra beveiligingslaag te voorzien. Prettig aan Authenticator is dat je het niet alleen kunt gebruiken voor Google-diensten, maar ook voor bijvoorbeeld Facebook, Dropbox, LastPass en WordPress. Voor het instellen van tweetrapsverificatie kun je ook apparaatjes als de Yubikey Neo gebruiken.

Via onderstaande link haal je de  Google Authenticator-update binnen. De app werkt met de meeste Android-versies en neemt circa 4MB in beslag.

Download Google Authenticator in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu