Google brengt alternatieve realiteitsgame Ingress uit

Redactie
15 november 2012, 16:30
1 min leestijd
Google brengt alternatieve realiteitsgame Ingress uit
ingress android
ingress portal key


Google heeft een eigen game uitgebracht met de naam Ingress. De insteek van de game zal vooral bij privacybewuste Google-critici de interesse wekken. Je moet vechten tegen mind control van de aardbewoners. De game is vanaf vandaag gratis verkrijgbaar en schotelt je een alternatieve realiteit voor.

Ingress is een project van voormalig Google-directeur John Hanke en zijn start-up Niantic Labs, dat onderdeel is van Google. Ingress wil mensen weghalen uit de fysieke wereld, zodat je anders naar je omgeving gaat kijken. Je kunt virtuele energie genereren om de game te kunnen spelen. Dit doe je door XM-items op te pakken. Je loopt rond in de echte wereld, waar je virtuele voorwerpen oppakt door er overheen te lopen. Deze energie spendeer je bij bepaalde portalen, die te vinden zijn in openbare locaties zoals bibliotheken.

Lees verder na de advertentie.

Je kunt als speler kiezen voor één van de twee facties: The Enlightened en The Resistance. Deze twee groepen concurreren met elkaar voor energie en spelvoorwerpen die je koopt bij portalen. Ingress kan volgens de makers gespeeld worden op iedere locatie ter wereld, maar zou zich vooral lenen voor dichtbevolkte gebieden. Hier zijn namelijk meer openbare gelegenheden en andere spelers.

Downloaden: Ingress (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu