De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Google brengt muziekdienst Google Music in november naar Europa

Redactie
30 oktober 2012, 12:49
1 min leestijd
Google brengt muziekdienst Google Music in november naar Europa
google-play-logo

Google heeft aangekondigd dat de muziekdienst Google Music in november in Europa beschikbaar komt. Helaas staat Nederland nog niet in het lijstje. Vanaf 13 november kunnen Android-gebruikers in Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk muziek aanschaffen bij deze iTunes-concurrent. Via Google Play wordt het in deze landen ook mogelijk om films aan te schaffen. Google heeft de muziekdienst nieuwe functies gegeven, zoals het doorzoeken van muziekcollecties van andere gebruikers. Ook kun je scannen of bepaalde nummers uit jouw muziekcollectie aanwezig zijn in Google Play. Gebruikers kunnen hun muziekcollectie dan (gedeeltelijk) toevoegen aan hun online muziekbibliotheek, zodat het niet nodig is de nummers opnieuw te uploaden.

De scandienst van Google Music is wel enigszins vergelijkbaar met iTunes Match van Apple. In beide gevallen kun je je muziekcollectie laten doorzoeken en deze vergelijken met de collectie in de online winkel. Komen de nummers overeen, dan hoef je ze niet meer te uploaden. Je kunt tot 20.000 muzieknummers synchroniseren. Dit kost niets extra’s. Er is nog meer goed nieuws: Warner Music Group is nieuw toegevoegd in Google Play, zodat je voortaan ook nummers van Madonna, Red Hot Chili Peppers en Green Day bij Google Music kunt vinden. Google sloot ook een overeenkomst met Time Inc. voor het aanbieden van magazines als TIME, People en InStyle.

Lees verder na de advertentie.

Nederland en België horen niet bij de eerste lichting landen. Het is onduidelijk wanneer je in Nederland en België wel muziek kunt kopen.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu