Google brengt officiële Android-app voor Google Docs uit

Redactie
27 april 2011, 19:54
1 min leestijd
Google brengt officiële Android-app voor Google Docs uit
google docs

Al sinds Android op de markt is, wordt er gevraagd om een tekstverwerker voor de toestellen. Apps als GDocs deden hun werk, maar er gaat niets boven een officiële app. Die heeft Google nu eindelijk uitgebracht. Google Docs is een app waarmee je documenten kunt openen en bewerken. De app is alleen beschikbaar op Android en gaat Google helpen om Android nog populairder te maken als zakelijk communicatiemiddel. Om het gebruik nog makkelijker te maken heeft Google eerder deze maand een aantal extra’s gelanceerd, zoals een Android-contactenapp die samenwerkt met Gmail.

Met Google Docs kun je documenten doorzoeken op meerdere Google-accounts. Je kunt ze ook direct vanuit Gmail openen, daarna bewerken op het scherm van je Android-toestel en daarna weer naar Google-contactpersonen doorsturen. Het bewerken van documenten werkt alleen bij Google Docs-documenten, dus niet bij Office- en PDF-bestanden die je hebt geüpload naar Google Docs. Je kunt deze bestanden wel bekijken, maar niet bewerken. Je zult ze dus eerst op de desktop moeten converteren.

Lees verder na de advertentie.

google docs android app

Je kunt met de app ook foto’s en tekst omzetten naar een Google-document dankzij optische karakterherkenning (OCR). Dat Google nu een native app uitbrengt is op zich opmerkelijk. Lange tijd was het bedrijf namelijk van mening dat mobiele websites goed genoeg waren op smartphones, omdat het voorkomt dat ze allerlei apps voor meerdere platformen moeten onderhouden. Maar langzamerhand komen er toch steeds meer native apps beschikbaar. Voorheen was het de bedoeling dat je Google Docs in de browser bewerkte. Het bewerken van documenten was bij de lancering van Android overigens ook niet mogelijk. Toch zien gebruikers het liefst een icoontje op hun startscherm.

Meer info: Google Enterprise Blog

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu