Google Calculator gaat eindelijk cijfers groeperen

Erwin Vogelaar
11 augustus 2016, 17:12
2 min leestijd
Google Calculator gaat eindelijk cijfers groeperen

Goed nieuws voor alle liefhebbers van de Google Calculator, want de rekenmachine gaat eindelijk cijfers groeperen zodat je rekensessies een stuk overzichtelijker worden.

Lees verder na de advertentie.

Google Calculator update

Soms kan een update zo makkelijk zijn als een paar komma’s. De nieuwste versie van de Google Calculator zal namelijk de cijfers die je typt groeperen. Het is vreemd dat deze functie zo lang op zich heeft laten wachten, want het is enorm handig. Als je nu namelijk een lang getal in Calculator typt, dan wordt het een aaneenschakeling van cijfers zonder overzichtelijke komma’s of punten voor de overzichtelijkheid.

Dit kun je in onderstaande screenshot aan de linkerkant zien. Aan de rechterkant zie je hoe het er na de update aan toe gaat, met scheidingskomma’s of punten tussen elke drie cijfers. Rekenen wordt zo nooit meer hetzelfde op Android.

google calculator update

Een andere kleine update in de nieuwste versie van Calculator is dat de elementen bovenin het scherm, waar ‘RAD’ staat om de modus aan te geven en waar je het menu kunt openen, nu alleen nog maar verschijnen als je bovenin het scherm drukt. Zo wordt het minimalistische design van de app extra benadrukt.

De app staat sinds afgelopen maart ook los in de Play Store, zodat Google beter updates kan uitrollen. Calculator werkt daarnaast sinds de vorige grote update tevens met Android Wear-horloges. Voor meer mogelijkheden in Calculator, kun je je smartphone schuin houden.

Google Calculator downloaden

Calculator kun je gratis downloaden in de Play Store via onderstaande link. Het kan even duren tot deze versie uitrolt. Het gaat hier namelijk om een update voor versie 7.0, terwijl wij nog versie 6.0 in de Play Store zien. Wel kun je via deze link het apk-bestand van Calculator downloaden. Lees ook onze tip hoe je apk-bestanden installeert op je Android.

Download Calculator in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu