Google Calculator gaat eindelijk cijfers groeperen
Erwin Vogelaar

Calculator

Gratis

Onze score

8

Goed nieuws voor alle liefhebbers van de Google Calculator, want de rekenmachine gaat eindelijk cijfers groeperen zodat je rekensessies een stuk overzichtelijker worden.

Google Calculator update

Soms kan een update zo makkelijk zijn als een paar komma’s. De nieuwste versie van de Google Calculator zal namelijk de cijfers die je typt groeperen. Het is vreemd dat deze functie zo lang op zich heeft laten wachten, want het is enorm handig. Als je nu namelijk een lang getal in Calculator typt, dan wordt het een aaneenschakeling van cijfers zonder overzichtelijke komma’s of punten voor de overzichtelijkheid.

Dit kun je in onderstaande screenshot aan de linkerkant zien. Aan de rechterkant zie je hoe het er na de update aan toe gaat, met scheidingskomma’s of punten tussen elke drie cijfers. Rekenen wordt zo nooit meer hetzelfde op Android.

google calculator update

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Een andere kleine update in de nieuwste versie van Calculator is dat de elementen bovenin het scherm, waar ‘RAD’ staat om de modus aan te geven en waar je het menu kunt openen, nu alleen nog maar verschijnen als je bovenin het scherm drukt. Zo wordt het minimalistische design van de app extra benadrukt.

De app staat sinds afgelopen maart ook los in de Play Store, zodat Google beter updates kan uitrollen. Calculator werkt daarnaast sinds de vorige grote update tevens met Android Wear-horloges. Voor meer mogelijkheden in Calculator, kun je je smartphone schuin houden.

Google Calculator downloaden

Calculator kun je gratis downloaden in de Play Store via onderstaande link. Het kan even duren tot deze versie uitrolt. Het gaat hier namelijk om een update voor versie 7.0, terwijl wij nog versie 6.0 in de Play Store zien. Wel kun je via deze link het apk-bestand van Calculator downloaden. Lees ook onze tip hoe je apk-bestanden installeert op je Android.

Download Calculator in Google Play (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.