De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Bekijk: Google test nieuw minimalistisch design voor Google Calendar

Redactie
10 april 2014, 14:44
1 min leestijd
Bekijk: Google test nieuw minimalistisch design voor Google Calendar
google calendar

Google test naar verluidt een nieuw design voor zijn kalender-app, Google Calendar. De screenshots zijn afkomstig van Geek.com, dat al eerder vermeende screenshots van de nieuwe Gmail-app lekte. Bij zowel Gmail als Google Calendar lijkt het erop dat de internetgigant zijn apps een frisse make-over wil geven, met de focus op minimalistische, zachte kleuren en ronde interface-elementen.

Door de gelekte screenshots lijkt het erop dat Google een grote make-over van zijn officiële apps voorbereidt. In combinatie met Project Hera, het belangrijke project dat Android en Chrome verbindt en de toekomst van Android definieert, zou Googles mobiele besturingssysteem in 2014 wel eens hele belangrijke veranderingen kunnen ondergaan.

Lees verder na de advertentie.

De nieuwe Google Calendar

gcalendar_Screen_2

Eén van de belangrijkste veranderingen die de screenshots laten zien, is dat focus op minimalisme. De harde lijnen zijn vervangen door lichte cirkels en de felle kleuren veranderen in grotendeels in zachte kleuren.

Ook is er een nieuwe app-modus aanwezig die verjaardagen en de dagelijkse agenda van gebruikers uitlicht. Dit gebeurt in combinatie met de verbeterde sociale opties van Google Calendar: de app zou een diepere integratie met sociale netwerken als Facebook krijgen. Dit zou het tevens gemakkelijker maken om evenementen te organiseren: een onderdeel waar Facebook op dit moment zeer goed in is.

Het blijft vooralsnog onduidelijk of Google ook daadwerkelijk dit design gaat gebruiken. Het is logisch dat Google constant nieuwe designs voor zijn apps probeert, en mogelijk laten de screenshots één versie zien. Echter is de kans groot dat Google deze interface ook daadwerkelijk gaat doorvoeren, mede door de recent uitgelekte screenshots van Gmail. Wie weet zien we de nieuwe Google Calendar-app wel in Android 4.5 of Android 5.0.

Lees meer over Google Calendar

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu