De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Dit is er nieuw in Google Camera 5.2 voor Pixel- en Nexus-toestellen

Erwin Vogelaar
17 maart 2018, 14:16
2 min leestijd
Dit is er nieuw in Google Camera 5.2 voor Pixel- en Nexus-toestellen

Met de Google Camera 5.2-update krijgen Pixel- en de nieuwste Nexus-toestellen enkele handige nieuwe functies, zoals een waarschuwing voor een vieze lens.

Lees verder na de advertentie.

Google Camera 5.2: vieze lenzen, twee keer tappen en meer

Google Camera heeft een update gekregen naar versie 5.2. Hierdoor krijgen zowel de Google Pixel-smartphones als de nieuwste Nexus-smartphones enkele nieuwe functies. De belangrijkste vernieuwing is dat je een waarschuwing krijgt als je lens vies is.

Het is bijvoorbeeld goed mogelijk dat je met je vinger de lens hebt aangeraakt in plaats van de vingerafdrukscanner, of dat er op een andere manier vuil op zit. Heb je dat niet door, dan kan het de kwaliteit van je foto’s en video’s beïnvloeden.

google camera 5.2

Deze functie staat wel standaard uit. Je moet dus even naar de instellingen van de app om de melding aan te zetten. De functie zit verstopt onder ‘Geavanceerd’ in het instellingenmenu.

Meer vernieuwingen

De overige vernieuwingen vind je ook in het instellingenmenu. Zo is het mogelijk om onder ‘Gebaren’ aan te passen wat er gebeurt als je snel twee keer achter elkaar op het scherm tikt. Normaal zoomt de camera dan in, maar het is ook mogelijk om de camera te laten wisselen voor het maken van een selfie.

Ook de optie om het grid op het scherm aan te passen zit nu in het instellingenmenu verstopt. Een opvallende keuze, omdat je deze voorheen vanuit het camerascherm kon aanpassen. Tik je voortaan op ‘Rastertype’, dan kies je of een 4×4, 3×3, gulden snede of helemaal geen raster wil hebben. Zo’n raster is handig om rechte lijnen recht op de foto te zetten, of om objecten juist te positioneren. De laatste kleine vernieuwing is dat de verschillende onderdelen in het instellingenmenu nu icoontjes hebben.

Google Camera downloaden

De nieuwste versie van Google Camera is te downloaden in de Play Store via onderstaande link.

Download Google Camera in Google Play (gratis)

Meer over Android en fotografie

Deze maand staat Android Planet in het teken van fotografie op je smartphone. We geven je tips, leggen verschillende technische onderdelen uit en meer. Houd ons dus goed in de gaten via de website, onze eigen Android-app en door je in te schrijven voor de nieuwsbrief.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu