De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Google Camera-update introduceert donkere modus en meer

Wouter Nijsen
1 april 2019, 10:53
1 min leestijd
Google Camera-update introduceert donkere modus en meer

Steeds meer Google-apps worden van een donkere modus voorzien en nu is ook de Camera-app aan de beurt. Daarnaast zijn er diverse andere verbeteringen doorgevoerd.

Lees verder na de advertentie.

Google Camera krijgt donkere modus

De Google Camera-app, die standaard op Pixel-toestellen staat, is met de nieuwste update weer een stukje beter. De belangrijkste vernieuwing is de donkere modus, die ervoor zorgt dat het instellingenscherm van de camera voortaan donker kleurt. De Google Camera-app had al voornamelijk donkere kleuren, maar zodra je de instellingen opende, kreeg je een fel wit scherm te zien.

Met versie 6.2 van de camera-app komt daar verandering in. De instellingen hebben voortaan een donkere kleur, met witte tekst en blauwe schakelaartjes voor de aanwezige opties. De app sorteert hiermee voor op Android Q, dat een systeembrede donkere modus introduceert. Maar ook op Pixel-toestellen met Android 9.0 (Pie) werkt de Dark Mode van Google Camera al.

De update zorgt er daarnaast voor dat de camera-app wat sneller aanvoelt. Dit komt door de nieuwe animaties die je ziet wanneer je tussen de verschillende modi wisselt. Ging je bijvoorbeeld van de standaard stand naar de portretmodus, dan zag je eventjes een zwart scherm. Nu gaat het schakelen tussen de modi veel vloeiender en sneller. Tot slot laat Google Camera duidelijker zien wanneer je de flits gebruikt met de frontcamera.

Google Camera downloaden

De update van Google Camera wordt via de Play Store uitgerold, maar je kan ook handmatig het apk-bestand downloaden. Check onze tip over het installeren van apk-bestanden voor meer instructies. Let op: de app werkt alleen op Googles eigen Pixel-smartphones, zoals de Pixel 3 en 3 XL.

Download Google Camera in de Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu