Google Camera versnelt hdr-optie en heeft nieuwe focusanimatie

Redactie
4 juni 2015, 14:12
1 min leestijd
Google Camera versnelt hdr-optie en heeft nieuwe focusanimatie

Google heeft zijn officiële camera-app, die standaard met Nexus-toestellen wordt geleverd en ook voor andere apparaten beschikbaar is, geüpdatet met een sterk verbeterde hdr-optie en een nieuwe focusanimatie.

Lees verder na de advertentie.

De vernieuwde app is inmiddels in Google Play te downloaden, maar nog niet voor iedereen. De update wordt zoals gewoonlijk langzaam uitgerold, maar je kunt het apk-bestand hier downloaden. De belangrijkste vernieuwing is de verbeterde hdr-functie, waarmee je foto’s die zijn gemaakt met slechte belichting fraaier maakt. Bij het schieten van een hdr-foto duurde het normaliter even voordat de foto was genomen en verwerkt, nu gaat dit proces een stuk sneller.

Wat kun je met de  Google Camera hdr-functie?

Verder brengt de update een nieuwe focusanimatie, die hieronder in de gif te zien is. De animatie verandert verder niets aan de focus of geschoten foto, maar laat de app wel  wat beter ogen. Met de balk aan de onder- of rechterzijde schiet je vervolgens de foto.

nexus2cee_cam2

Nadat je een foto hebt geschoten, verschijnt er na de update een klein rond bolletje in beeld waarmee je direct de foto kunt openen en eventueel bewerken of verwijderen.

Download Google Camera

Google Camera is gratis te downloaden voor apparaten met Android-versie 4.4 en hoger. De hdr-functie is alleen beschikbaar voor de Nexus 6 en Nexus 5.

Download Google Camera in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu