Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Google Camera-update voegt selfieflitser voor Nexus-smartphones toe

Thomas Haenen
23 februari 2017, 15:10
2 min leestijd
Google Camera-update voegt selfieflitser voor Nexus-smartphones toe

De Google Camera-app beschikt nu over een selfieflitserfunctie, zodat zelfportretten in het donker net wat meer licht hebben. Daarvoor wordt het scherm tijdelijk wat feller gemaakt.

Lees verder na de advertentie.

Google Camera selfieflitser

De selfiecamera wordt een steeds belangrijker onderdeel van smartphones. Fabrikanten kiezen er tegenwoordig daarom vaak voor om ook de camera voorop van een led-flitser te voorzien. Zo kun je ook in het donker nog doorgaan met het schieten van kekke zelfportretten.

Google Camera flitser

Maar wat doe je als je een smartphone hebt zonder een flits voorop? Dan doe je wat Google doet, met Google Camera 4.3. De nieuwste versie van de camera-app introduceert een softwarematige flitser. Activeer je de flits, dan wordt onderaan in beeld een heldere witte balk getoond. Het licht dat die balk biedt dient als vervanger voor een echte flits.

Google is niet het eerste bedrijf dat zijn smartphones op deze wijze van een selfieflitser voorziet. Zo hebben onder andere Apple en Samsung soortgelijke opties in hun camera-app gestopt. Deze fabrikanten kiezen echter voor een kortstondige witte flits zodra je de foto schiet. Met Google Camera is er constant een witte balk in beeld.

De update introduceert nog verschillende andere verbeteringen. Zo kun je de camerageluiden uitschakelen via de instellingen en er is een zoombar toegevoegd. Daarmee kun je preciezer inzoomen met je camera.

Google Camera downloaden

Helaas werkt Google Camera alleen op een handjevol toestellen van Google zelf. Je moet dus over een Nexus 6P, Nexus 5X, Google Pixel of Pixel XL beschikken om de functies te gebruiken. Eventueel kun je de Google Camera-apk downloaden via APK Mirror. Volg vervolgens onze instructies voor het installeren van apk-bestanden, maar pas op: het kan zijn dat de app niet op elk toestel perfect werkt.

Je kunt Google Camera gratis downloaden in de Play Store via onderstaande link.

Download Google Camera in Google Play (gratis)

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu