Maak een timelapse met de Google Camera-app op je Pixel-smartphone

Rens Blom
9 mei 2019, 13:46
2 min leestijd
Maak een timelapse met de Google Camera-app op je Pixel-smartphone

Heb jij een Pixel-smartphone? Dan staat er een camera-update voor je klaar. Met de nieuwste versie van de Google Camera-app kun je een zogeheten timelapse schieten; een filmpje dat versneld wordt afgespeeld. Download de timelapse-update nu.

Lees verder na de advertentie.

Google Camera maakt nu ook een timelapse

Google Camera timelapse

De timelapse-modus debuteerde eerder deze week op de nieuwe Pixel 3a en Pixel 3a XL, Googles nieuwste smartphones. Oudere Pixel-toestellen krijgen de timelapse-functie via een update van de Google Camera-app. Die update (versie 6.2) wordt momenteel wereldwijd uitgerold naar de Pixel (XL), Pixel 2 (XL) en Pixel 3 (XL). Android Planet ontving de update op 8 mei op de Pixel 3 XL.

Je ziet de timelapse-stand in het rooster met verschillende camera-opties. Bij een timelapse maakt de Pixel-camera een video met slechts een paar frames per seconde. Voordat je begint met filmen, kies je hoeveel keer de video versneld moet worden. Je hebt de keuze uit 1x, 5x, 10x, 30x en 120x. Hoe hoger dit getal, hoe sneller de video afspeelt en hoe sneller hij dus af is. Maak je een filmpje van vijf minuten dat tien keer versneld afspeelt, dan duurt je video dus een halve minuut.

Een timelapse is bijvoorbeeld leuk om een zonsondergang, verbouwing of drukke snelweg in beeld te brengen. Omdat je doorgaans een aantal minuten of zelfs een uur filmt, kun je je Pixel-toestel het beste op een statief zetten. Zorg er daarnaast voor dat je smartphone voldoende is opgeladen.

Dat de Pixels een timelapse-modus zouden krijgen, was een kwestie van tijd. Veel andere (duurder) toestellen, waaronder de Samsung Galaxy S10 en Huawei P30 Pro, hebben namelijk al langer zo’n functie.

Download de update

Heb je een Pixel-smartphone, dan kun je de Google Camera 6.2-update installeren via de Play Store. Als de nieuwe versie nog niet beschikbaar is, moet je nog even geduld hebben. Naar verwachting is de update binnen enkele dagen voor iedereen beschikbaar.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu