Download: Google Camera update laat je foto’s maken tijdens filmen

Redactie
8 mei 2014, 7:41
1 min leestijd
Download: Google Camera update laat je foto’s maken tijdens filmen
googlecamera

De nieuwe Google Camera update brengt een veelgevraagde feature naar de officiële camera-app van Google: het maken van foto’s tijdens het filmen. Dit was in oudere versies van de camera-app, die alleen beschikbaar waren op Nexus-toestellen, altijd al mogelijk, maar sinds de officiële publieke release van Google Camera is deze functie niet meer beschikbaar. Door de update kun je gewoon weer tijdens het filmen foto’s maken door op het scherm te drukken.

Daarnaast brengt de Google Camera update een belangrijke bugfix: de shutterknop draait voortaan niet meer mee, maar blijft gewoon netjes aan de zijkant in de horizontale modus. Dit is een veel logischere optie dan het compleet meedraaien met het scherm, waardoor er veel ruimte verloren ging.

Lees verder na de advertentie.

Over Google Camera

De app biedt onder andere ondersteuning voor het maken van Photo Spheres, de techniek waarmee 360 graden-foto’s als in Google Maps kunnen worden gemaakt. Daarnaast is er een speciale blur-modus (afbeelding links) beschikbaar waarmee je diepte kunt creëren zoals alleen met een spiegelreflexcamera mogelijk is. Een hele gave feature.

Verder is er een panoramamodus aanwezig met ondersteuning voor foto’s in hoge resolutie en kun je voortaan 100 procent inzoomen op foto’s.

Download

De Google Camera-app is gratis te downloaden in Google Play voor door Google geselecteerde apparaten met Android 4.4 KitKat. De update wordt gefaseerd uitgerold, maar het apk-bestand is hier te downloaden.

Download: Google Camera (gratis)

(via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu