Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Google Cast naar Google Home-update voegt meer dan nieuw logo toe

Erwin Vogelaar
25 oktober 2016, 10:30
2 min leestijd
Google Cast naar Google Home-update voegt meer dan nieuw logo toe

De update van Google Cast naar Google Home bevat iets meer dan een nieuw logo. Dit kun je verwachten van de vernieuwde app.

Lees verder na de advertentie.

Google Cast naar Google Home

We wisten al dat De Google Cast-app zou veranderen nu de slimme speaker Google Home klaar staat om onze huiskamers binnen te komen. Enigszins verwarrend heet Google Cast met de nieuwste update nu ook Home. De app heeft een nieuw logo en ook binnenin zijn er nogal wat aanpassingen. Geen nood: je kunt met de app nog steeds media naar je Chromecast sturen.

Op het hoofdscherm van Home krijg je nu twee tabs te zien: bekijken en ontdekken. Bij bekijken staan de apps die je al geïnstalleerd hebt staan en die je zo kunt opstarten. Bij ontdekken staan tips voor apps die je zou kunnen downloaden. Zo krijgen wij Videoland, Play van KPN en Red Bull TV aangeraden door Home. Rechtsboven in de app zit nu het icoontje om je apparaten te bereiken. De apparaten krijgen dus minder de focus, aangezien deze in de Google Cast-app onderdeel waren van tabs op het hoofdscherm. Hiermee lijkt Google de content meer de aandacht te willen geven. Zodra je apparaten verbonden zijn, heb je er als het goed is niet meer mee te maken.

Toch is ook het nieuwe icoontje opvallend. Het is voorbij met het Cast-icoontje, want we krijgen er nu een huisje voor terug met de Google-kleuren: een Google Home dus. Het zal even vreemd zijn om de Google Cast-app zo te zien verdwijnen, maar qua functionaliteit lijken we er niets op achteruit te gaan. Sommige functies zitten net iets op een andere plek en daar blijft het bij.

Google Home downloaden

Je kunt Google Home gratis downloaden in de Play Store via onderstaande link. Heb je al Google Cast geïnstalleerd, dan zal Google Home als update aangeboden worden. De update wordt nog uitgerold, dus het kan even duren tot je de nieuwe versie krijgt.

Download Google Home in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu