De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Google Chrome-update moet accuduur en prestaties verbeteren

Rens Blom
26 augustus 2020, 12:49
1 min leestijd
Google Chrome-update moet accuduur en prestaties verbeteren

Een update voor de Google Chrome-app moet de accuduur van je smartphone of tablet verbeteren. Google belooft daarnaast verbeterde prestaties. De update is nu beschikbaar als testversie.

Lees verder na de advertentie.

Google Chrome-update in aantocht

Google Chrome is een fijne browser voor Android, maar verbruikt in vergelijking met andere browsers veel werkgeheugen, processorkracht en stroom. Apps als Brave en Firefox komen sneller over en zijn energiezuiniger.

Google Chrome Password Protection

Met een aanstaande update wil Google de Chrome-app aanzienlijk verbeteren. In een blogpost legt het bedrijf uit dat het tabbladen die je al ‘een hele tijd’ niet gebruikt in een soort slaapstand zet. Zo is er meer rekenkracht en werkgeheugen beschikbaar voor tabbladen die je wél gebruikt. Google belooft dat webpagina’s tot tien procent sneller laden.

Tegelijkertijd verbruiken tabbladen in slaapstand minder stroom, wat de accuduur van Google Chrome ten goede komt. In hoeverre is nog niet bekend; Google zegt later met details te komen.

Update rolt al uit

Google rolt de betreffende update nu uit voor gebruikers van de Chrome Beta-app. Over een paar weken komt de update ook beschikbaar voor de reguliere Chrome-app, die standaard geïnstalleerd is op vrijwel alle Android-smartphones en -tablets. De update rolt ook uit voor de Windows- en Mac-versies van Chrome.

De verbeteringen zijn van harte welkom, want op dit moment vreet Chrome werkgeheugen. In onderstaande video legt Android Planet uit hoe je dit tegengaat.

Zo zorg je ervoor dat Chrome niet al je werkgeheugen opeet

Lees meer over Google Chrome

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu