De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Google Chrome-browser voor Android nu beschikbaar in betaversie (update)

Redactie
7 februari 2012, 19:07
1 min leestijd
Google Chrome-browser voor Android nu beschikbaar in betaversie (update)
chrome-android-browser

Google heeft vandaag de eerste beta van Chrome voor Android aangekondigd. De webbrowser is bedoeld voor smartphones en tablets, waarbij Google zoveel mogelijk de gebruikservaring van de desktopbrowser wil evenaren. De nadruk ligt op snelheid en eenvoud. Bij het inloggen en synchroniseren werkt de browser naadloos samen met de desktopversie. In een bericht op het Google Chrome-blog vertelt Senior Vice President Sundar Pichai dat Chrome voor Android per direct beschikbaar is in de Android Market. De browser is uiteraard gratis, maar vereist wel Android 4.0 of hoger. Hieronder kun je een introductievideo van Google bekijken.

De Chrome-browser voor Android is voorlopig in een beperkt aantal landen beschikbaar. Niet in Nederland, maar je kunt wel een .apk-bestand downloaden.

Lees verder na de advertentie.

De desktopversie van Google Chrome bestaat al sinds 2008 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest populaire browsers. Op Android zal Chrome voor veel mensen de favoriete nieuwe browser worden, als vervanger van de standaard meegeleverde browser op de Android-toestellen. Er zitten nogal wat verbeteringen in ten opzichte van de standaard Android-browser, zoals automatisch synchroniseren van tabbladen en bookmarks tussen desktop en telefoon. Moet je de deur uit en heb je op de computer nog een paar tabbladen openstaan? Dan kun je onderweg gewoon verder lezen. Ook zien we in de Chrome-browser een hoop swipe-bewegingen terug die we van Ice Cream Sandwich kennen, zodat je makkelijker kunt navigeren.

Downloaden: Google Chrome voor Android (gratis)

http://youtu.be/lVjw7n_U37A
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu