De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google introduceert Chrome Canary met dagelijkse updates

Thomas Haenen
19 oktober 2016, 12:01
2 min leestijd
Google introduceert Chrome Canary met dagelijkse updates

Google heeft een nieuwe versie van Chrome uitgebracht die dagelijks wordt bijgewerkt. Deze Chrome Canary is minder stabiel, maar wel altijd up-to-date.

Lees verder na de advertentie.

Chrome Canary

De Google Chrome Canary is voor gebruikers die altijd over de laatste versie van de browser willen beschikken. Nieuwe functies zullen vrijwel direct uitgerold worden naar de Canary, aldus Google. Het bedrijf belooft maximaal zeven updates per week.

Daardoor is deze versie echter ook niet heel stabiel. Eventuele aanpassingen zijn door Google nog niet getest waardoor de browser regelmatig kan vastlopen of plotseling kan crashen. Daar komt ook de naam vandaan: ‘Canary’ verwijst naar de kanarie in de koolmijn. Problemen waar gebruikers van deze versie tegenaan lopen worden zo snel mogelijk door Google opgepikt om op te lossen.

Google dataverzoeken

In een blogpost waarschuwt Google voor het gebruik van deze versie van Chrome. De Canary-versie wordt niet handmatig getest voor het bedrijf hem uitbrengt, waardoor er regelmatig fouten in kunnen opduiken. In theorie kan het zelfs zo voorkomen dat de app soms compleet niet geopend kan worden. Google zegt er alles aan te doen om de browser stabiel en bruikbaar te houden, maar dat deze versie alleen voor de meest ervaren gebruikers is.

Google biedt al geruime tijd verschillende versies van zijn webbrowser aan in de Play Store. Zo kunnen gebruikers ook kiezen voor voor de bèta- of Dev-versie van Chrome. Deze beschikken ook over experimentele functies die nog niet in de publieke release te vinden zijn, maar zijn doorgaans iets stabieler. Een Canary-versie van Chrome is al langer beschikbaar op de desktop, maar vindt nu voor het eerst zijn weg naar Android.

Chrome Canary downloaden

Je kunt de Google Chrome Canary voor Android downloaden via onderstaande link naar de Play Store. Let wel: deze versie is echt alleen voor ontwikkelaars en gebruikers die kunnen leven met een onstabiele browser.

Download Chrome Canary in Google Play (gratis)

Lees het laatste nieuws over Chrome

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu