De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

‘Google Chrome komt naar Android toe’

Redactie
2 oktober 2011, 14:47
1 min leestijd
'Google Chrome komt naar Android toe'

Conceivably Tech heeft een post op een ontwikkelaarsforum ontdekt waaruit blijkt dat Google Chrome binnenkort naar Android toekomt. Kennelijk heeft Google een einddatum geprikt voor wanneer de browser geschikt moet zijn voor Android. De Android-versie van Chrome zal volgens het revision log dezelfde features krijgen als de desktopversie zoals tabbladen en dezelfde graphics engine. Het is nog niet duidelijk wanneer Google Chrome voor Android uit zal komen, maar wellicht dat die tegelijkertijd met Ice Cream Sandwich zal worden aangekondigd.

Op de desktop is Google Chrome de derde populairste browser na Internet Explorer en Mozilla Firefox. In tegenstelling tot deze twee groeit het marktaandeel van Chrome nog altijd. Een mobiele browser zou de populariteit van Google Chrome alleen nog maar verhogen. Het is niet duidelijk hoe Google Chrome in Android geïntegreerd zal worden. Het kan zijn dat de mobiele versie van Chrome de bestaande browser zal vervangen of dat beide browsers tijdelijk naast elkaar zullen bestaan.

Lees verder na de advertentie.

Google Chrome op de telefoon en tablet kan wellicht ook een nieuwe impuls geven aan de apps die voor Google Chrome worden gemaakt. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om Angry Birds in de browser te spelen, en deze functionaliteit zal niet misstaan in Android. In Google Chrome is het al mogelijk om de cursor van de muis te verbergen voor 3D-applicaties en videogames, en dus lijkt de stap naar touchbediening niet zo groot te zijn.

Bron: Conceivably Tech

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu