De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Chrome toont tabbladen niet meer standaard bij recente apps

Jarno Stinissen
18 maart 2016, 11:26
1 min leestijd
Chrome toont tabbladen niet meer standaard bij recente apps

Een update van Google Chrome voor Android zorgt ervoor dat alle openstaande tabbladen niet meer standaard in het overzicht met recente apps worden getoond, maar juist  in de Chrome-app zelf.

Lees verder na de advertentie.

Google Chrome-tabbladen terug bij af

Sinds  Android 5.0 (Lollipop) werden alle Google Chrome-tabbladen standaard getoond in het overzicht met recente apps, door Google ook wel het Overview-scherm genoemd. De feature moet het makkelijker maken om in één keer te navigeren naar een specifieke tabblad of website, maar in de praktijk ergeren veel gebruikers zich aan de onoverzichtelijkheid wanneer meerdere apps en tabbladen openstaan.

Wat Google in feite doet is het terugdraaien van de standaard-instellingen in Chrome. Vóór Android 5.0 waren de tabbladen namelijk al standaard te zien in de Chrome-app zelf. Beide features blijven echter bestaan, en als je toch liever gebruik blijft maken van het Overview-systeem kun je dit aanpassen door in Chrome naar ‘Instellingen’ te gaan en het kopje ‘Tabbladen en apps samenvoegen’ aan te vinken.

Kleine aanpassing zegt veel

Alhoewel het veranderen van de standaard-instelling in de Google Chrome-tabbladen een kleine ingreep lijkt te zijn, ziet het ernaar uit dat Google langzaamaan de poging laat vallen om de grens tussen websites en apps te vervagen.

Versie 49 van Google Chrome is nu  te downloaden in de Play Store. De grootte en compatibiliteit van de app is afhankelijk per Android-apparaat.

Download Chrome in Google Play  (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu