De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Met deze Google-widget kun je een stuk sneller zoeken

Thomas Haenen
11 mei 2017, 8:36
2 min leestijd
Met deze Google-widget kun je een stuk sneller zoeken

Google heeft een experimentele nieuwe widget uitgebracht voor zijn zoekfunctie. Die is onderdeel van Chrome voor Android en brengt je zoekresultaten een stuk sneller in beeld.

Lees verder na de advertentie.

Google Chrome zoekwidget

Vrijwel elke Android-smartphone is standaard voorzien van een zoekbalk op het homescreen. Hoewel het een prima manier is om snel wat op te zoeken, werkt hij niet zo ideaal als je misschien zou willen. Na een druk op de widget zit je al gauw meerdere seconden te wachten tot de Google-app geopend is en je daadwerkelijk kunt beginnen met zoeken.

Ook Google lijkt zich van die traagheid bewust, want het bedrijf experimenteert met snellere widgets. In een voorlopige versie van Chrome is een nieuwe zoekwidget opgedoken. Zodra je die opent, wordt vrijwel direct een venster met zoeksuggesties en je toetsenbord geopend. Opeens hoef je nog maar een fractie van een seconde te wachten. Klinkt als een klein verschil, maar als je Google regelmatig raadpleegt helpt natuurlijk elk beetje.

Google Chrome zoekwidget

De nieuwe zoekwidget is onderdeel van Chrome 60, waarvan vooralsnog alleen een voorlopige versie beschikbaar is. Deze valt echter gemakkelijk te vinden in de Play Store, als Chrome Dev. Let wel: met een voorlopige versie als deze moet je rekening houden met bugs en regelmatige crashes. Als je de browser eenmaal geïnstalleerd hebt, is de nieuwe widget terug te vinden tussen je andere widgets. In dat overzicht ga je naar ‘Chrome Dev’ en sleep je de zoekwidget naar je scherm.

Nieuwe functies worden doorgaans binnen enkele weken uitgerold naar de stabiele versie van Chrome. Als je geduld hebt, kun je er dus ook gewoon voor kiezen nog even te wachten.

Chrome Dev voor Android downloaden

Je kunt Chrome Dev downloaden via onderstaande link. De app werkt op vrijwel elke versie van Android, en kan naast je stabiele Chrome-versie geïnstalleerd worden.
Download Chrome Dev in Google Play (gratis)

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu