Google Circles sociale netwerkdienst vandaag aangekondigd? [Update]

Redactie
13 maart 2011, 17:38
1 min leestijd
Google Circles sociale netwerkdienst vandaag aangekondigd? [Update]
google social

Tijdens de conferentie SXSW gaat Google waarschijnlijk vandaag een nieuwe sociale netwerkdienst aankondigen. De naam is Google Circles en het gaat om een dienst waarmee je foto’s, video’s en statusberichen kunt uitwisselen. Alles wat je uitwisselt zal met je directe sociale contacten worden gedeeld, dus niet met de rest van de wereld. De website ReadWriteWeb verwacht dat Google de dienst Circles laat zien op een evenement dat ze vanavond mede organiseren. Circles wordt een belangrijk product, al zal de lancering niet al te groots worden aangepakt. Google Circles zou zijn ontwikkeld in samenwerking met Chris Messina, die meerdere sociale en softwarediensten op zijn naam heeft staan. Ook werkt de CEO van fotobewerkingssite Piknik eraan mee. Bijzonder van Circles is dat je niet met iedereen informatie deelt.

Lees verder na de advertentie.

Bij diensten als Facebook en Twitter is alles door iedereen te bekijken, tenzij je je profiel privé maakt. Door het openbare karakter ben je geneigd niet alles te zeggen en het leidt er ook toe dat sommige mensen helemaal niet deelnemen aan sociale netwerkdiensten, uit angst dat een ongelukkige opmerking later problemen oplevert bij een sollicitatie. Met Circles moet dat makkelijker worden, omdat je alleen praat tegen mensen die je vertrouwt. Voormalig Google-medewerker Paul Adams heeft overigens een boek met de titel ‘Social Circles’ geschreven, dat komende zomer op de markt komt. Adams heeft vier jaar onderzoek gedaan naar user experience maar heeft nu Google ingeruild voor Facebook.

Toevallig circuleren er vandaag ook berichten over Google Me, een sociale netwerkdienst die Google in mei wil gaan aankondigen. De aankondiging daarvan staat gepland voor de ontwikkelaarsconferentie Google I/O in mei.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu