Google Cloud Search is zoekfunctie van je dromen, maar beperkt beschikbaar

Thomas Haenen
8 februari 2017, 11:55
2 min leestijd
Google Cloud Search is zoekfunctie van je dromen, maar beperkt beschikbaar

Google Cloud Search is een universele zoekfunctie voor al je documenten, contacten, mails en afspraken. De nieuwe app is echter alleen beschikbaar voor zakelijke gebruikers.

Lees verder na de advertentie.

Google Cloud Search

De kans is groot dat je Google niet alleen gebruikt om informatie op te zoeken. Het bedrijf heeft een uitgebreid web van diensten voor je, van Gmail tot Google Drive tot Google Agenda. Specifieke informatie vinden tussen al die diensten kan soms echter erg lastig zijn. Zo blijkt een notitie opeens in je mail te staan in plaats van in je Drive, of je hebt net dat ene onvindbare contact nodig.

Dat probleem wordt opgelost met Google Cloud Search, een dienst die het bedrijf deze week lanceert. Via de website of app van Cloud Search kun je vrijwel alle gegevens die je bij Google opgeslagen hebt doorzoeken. Niet alleen je mails, maar ook Drive-bestanden, je contactenlijst, je agenda en zelfs je groepen.

Google Cloud Search

Cloud Search kan je zelfs helpen met het vinden van relevante informatie zonder dat je er naar op zoek moet. Op het homescreen van de app worden specifieke afspraken, documenten en contacten getoond afhankelijk van het tijdstip en je zoekgedrag. Zo krijg je vlak voor een vergadering bijvoorbeeld de notulen van de vorige week te zien. ‘s Avonds kun je vooruitblikken op de afspraken voor de volgende dag.

Helaas kleeft er één groot nadeel aan Google Cloud Search. De dienst is vooralsnog alleen beschikbaar voor G Suite-gebruikers, Googles pakket van zakelijke diensten. Ben je in het bezit van een gewone Google-account dan heb je geen toegang tot Cloud Search. Waarom Google voor die beperking heeft gekozen is niet bekend. Ook weten we niet of Google Cloud Search op een later moment beschikbaar wordt voor ‘gewone’ gebruikers.

Google Springboard opvolger

De dienst is de officieuze opvolger van Springboard, een experiment dat Google in de zomer van 2016 introduceerde. Springboard was slechts beschikbaar voor een handjevol gebruikers. De app is nog beschikbaar in de Play Store via onderstaande link, maar wordt waarschijnlijk binnenkort hernoemd naar Cloud Search.

Download Google Springboard in Google Play (gratis)

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu