De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Contacten 2.0-update nu beschikbaar: dit is er nieuw

Thomas Haenen
12 mei 2017, 12:02
2 min leestijd
Google Contacten 2.0-update nu beschikbaar: dit is er nieuw

Google heeft zijn Contacten-app vernieuwd. Naast enkele visuele verbeteringen zijn er ook verschillende nieuwe features toegevoegd.

Lees verder na de advertentie.

Google Contacten 2.0-update beschikbaar

De Google Contacten-app wordt op een groot aantal Android-smartphones meegeleverd, maar wordt vrij onregelmatig door de zoekgigant bijgewerkt. De laatste grote update dateert alweer van meer dan een half jaar geleden. Vannacht is het bedrijf begonnen met de uitrol van Google Contacten 2.0. Anders dan het versienummer doet vermoeden zijn er slechts een beperkt aantal vernieuwingen.

De grootste verandering zit hem in het design. Voorheen werd bij elk contact een grote foto getoond. Boven de contactgegevens stond een forse, rechthoekige foto van je vriend, familielid of collega. Dat is nu veranderd naar slechts een klein rond icoontje met een flinke hoeveelheid witruimte er omheen.

Met het oude systeem viel de boven- en onderkant van een gezicht vaak weg, maar het nadeel is dat individuele contacten nu wel erg kaal ogen. Ook op andere plekken in de app zijn wat kleuren verdwenen. Daardoor oogt de app nu een stuk zakelijker en neutraler dan voorheen.

Daarnaast is er alvast ondersteuning toegevoegd voor de notificatiekanalen van Android O. Veel opties zijn er nog niet, maar in de toekomst kun je precies instellen wat voor soort notificaties je wel en niet van de Contacten-app wil ontvangen.

Tot slot kun je contacten nu verplaatsen tussen verschillende Google-accounts. Heb je een collega per ongeluk in je persoonlijke contactenlijst gezet, dan kun je die nu met de ‘Move’-knop aan je zakelijke mailadres hangen. Via de instellingen is het makkelijker gemaakt om specifieke contacten te exporteren of importeren, in plaats van in één keer een compleet adressenboek over te nemen.

Google Contacten voor Android downloaden

De Google Contacten 2.0-update wordt nu uitgerold in de Play Store. Je kunt de app gratis downloaden via onderstaande link.

Download Google Contacten in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu