De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Dit is er nieuw in Google Contacten 3.0

Erwin Vogelaar
9 augustus 2018, 11:07
2 min leestijd
Dit is er nieuw in Google Contacten 3.0

Google Contacten 3.0 rolt uit via de Play Store met een nieuw design. De fijne contacten-app ziet er weer fris uit en kan weer een tijdje mee. Wat is er verandert in deze grote update?

Lees verder na de advertentie.

Google Contacten 3.0: dit is er nieuw

Google rolt de nieuwste versie van zijn Contacten-app uit in de Play Store. Via deze app sla je al jouw contacten op, waarna ze worden verbonden met jouw Google-account. Koop je een nieuwe smartphone? Dan hoef je alleen maar in te loggen om al jouw contacten te downloaden. Maar wat is er nieuw in deze grote update?

Open je de app, dan word je verwelkomd door een compleet nieuw design. Dit is een Material Theme, een soort update voor het eerder geïntroduceerde Material Design.

Lees ook: Wat je moet weten over Material Theming: hoe Android-design gaat veranderen

Allereerst valt direct op dat de blauwe balk bovenin de app en de lichtgrijze achtergrond van het menu nu wit zijn, voor een meer minimalistisch gevoel. De hele app maakt daarnaast gebruik van het lettertype Google Sans en de suggestiespagina ziet er rustiger uit. Ook heeft de app een nieuw icoon, met een iets lichtere kleur blauw.

google contacten 3.0

Ook bij Google Contacten 2.0 introduceerde Google een nieuw design. Toen werd er tevens meer witruimte geïntroduceerd, maar oogde de app juist iets saaier.

Google Contacten 3.0 downloaden

Om de nieuwste versie van de app te downloaden klik je op onderstaande link. De nieuwe versie wordt uitgerold, dus het kan even duren tot je het nieuwe design op jouw toestel krijgt.

Download Google Contacten in Google Play (gratis)

Videobellen en Google Duo

Via Google Contacten is het niet alleen makkelijk om je contacten te bellen of een berichtje te sturen, maar je kunt ook videobellen. Druk je op de videobelknop, dan lanceert Google Duo om elkaar te zien tijdens het praten. Wist je dat anderen daarvoor de Google Duo-app helemaal niet nodig hebben?

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu