Download: Googles Contacten-app met compleet nieuw design

Wouter Nijsen
30 augustus 2016, 9:14
1 min leestijd
Download: Googles Contacten-app met compleet nieuw design

De Contacten-app, die standaard op elk Nexus-toestel geïnstalleerd staat, is van een grote update voorzien. De app heeft een nieuw design en twee handige functies gekregen.

Lees verder na de advertentie.

Compleet vernieuwde Contacten-app

contacten-app

Versie 1.5 brengt een nieuwe look voor de Contacten-app. Waar de applicatie eerst was verdeeld in drie tabbladen, heeft hij nu een hamburgermenu. Wanneer je dit opent, kun je schakelen tussen je contacten, duplicaten (hierover later meer) en de optie om labels aan te maken. Hiermee kun je contacten groeperen om meer overzicht te creëren in de lange lijst met personen. Groepen die je maakt vind je terug in het hamburgermenu.

Het scherm met contacten is niet veranderd en toont dus alle opgeslagen personen op alfabetische volgorde. Met de ronde actieknop rechtsonder voeg je een nieuw contact toe. Wel nieuw is de optie om duplicaten in de Contacten-app te verwijderen. Heb je een nummer dubbel in je telefoon staan, dan kun je ze opsporen, samenvoegen tot één contact, of het gewoon te negeren.

Download de app

Heb je een Nexus-toestel, dan kun je de nieuwste versie van de app via onderstaande link downloaden. Het duurt even voordat de update naar iedereen is uitgerold, maar je kunt ook handmatig het apk-bestand downloaden en installeren. Instructies vind je in onze tip hoe je apk-bestanden op je Android installeert.

Download de Contacten-app in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu