Google Contacten werkt nu op alle Android-smartphones met Lollipop of hoger
Erwin Vogelaar
Google Contacten 3.0

Google Contacten

Gratis

Onze score

8,5

Google maakt eindelijk de Contacten-app beschikbaar voor alle Android-toestellen waar Android 5.0 (Lollipop) of hoger op staat. Download de app nu in de Play Store.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Google Contacten beschikbaar op meer smartphones

Google houdt bepaalde diensten exclusief voor zijn eigen smartphones. Een voorbeeld is de camerasoftware voor de Pixel-toestellen, die afgelopen weekend door een ontwikkelaar stiekem toch beschikbaar is gemaakt voor een hoop andere smartphones. Lang was ook de app Google Contacten alleen te downloaden op een Pixel- of Nexus-toestel, maar daar komt nu verandering in. De app werkt nu namelijk ook op bijvoorbeeld je Samsung Galaxy S8, Huawei P10 of LG G6.

Google Contacten is geen dienst met bijzondere mogelijkheden, maar het is wel een fijne optie om al je contacten veilig te bewaren. In de overzichtelijke app krijgt iedereen in je leven een plekje. Al deze contacten worden vervolgens in de cloud opgeslagen, zodat je er op elk toestel bij kunt. Wissel je van smartphone? Geen probleem, want al je contacten synchroniseer je gewoon op je nieuwe toestel.

De contacten staan op alfabetische volgorde in een overzichtelijke lijst. De app doet er daarnaast alles aan om je vele contacten zo overzichtelijk mogelijk te houden. Zo behoedt Contacten je ervoor dat je dubbele contacten toevoegt en krijg je suggesties om nieuwe contacten toe te voegen. Adressen worden handig in Google Maps getoond.

Het is tevens mogelijk om in de app van account te wisselen. Dit werkt hetzelfde als in de e-mail-apps van Google. Dat is bijvoorbeeld handig als je een apart account voor werk en voor privé hebt, met elk een eigen contactenlijst.

Het is een goed teken dat Google zijn apps op deze manier breder beschikbaar stelt. Hopelijk gebeurt dat ook met andere apps. Via onderstaande link download je nu Google Contacten in de Play Store.

Download Google Contacten in Google Play (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.