Google Contacten 1.6 moet je contactenlijst opruimen

Thomas Haenen
12 december 2016, 15:15
2 min leestijd
Google Contacten 1.6 moet je contactenlijst opruimen

Met Google Contacten-suggesties krijg je automatisch inzicht in dubbele contacten, slordige namen en ontbrekende nummers in je contactenlijst. De update rolt nu uit in de Play Store.

Lees verder na de advertentie.

Google Contacten suggesties

Ben je al geruime tijd actief op internet, dan is de kans groot dat je contactenlijst een rommeltje is. Veranderende mailadressen, aangepaste telefoonnummers, dubbele en onduidelijk namen: zelfs met de grootste zorg kunnen er slordigheidjes in sluipen.

Met de nieuwste versie van Google Contacten helpt Google met het oplossen van dit probleem. De app, die meegeleverd wordt met stock Android en door verschillende fabrikanten, toont nu suggesties voor het opschonen van je contactenlijst. Onder de tab ‘Suggesties’ worden contacten getoond die twee keer in je lijst staan, zodat je nummers kunt samenbrengen onder één naam. Ook andere slimme tips om je lijst op te ruimen worden daar getoond.

Google Contacten suggesties

Google voegde al eerder een overzicht van dubbele contacten toe aan Android. De suggesties in 1.6 gaan nog een stukje verder en tonen je óók welke contacten je wellicht nog wil toevoegen, op basis van mensen die je vaak belt of sms’t. Ook is het design aangepast om er beter uit te zien op tablets.

Daarnaast zijn er nog verschillende kleine aanpassingen gemaakt aan de app. Zo zijn enkele opties, zoals het aanpassen van ringtones voor individuele contacten, nu verstopt in andere menu’s en hebben de opties voor het importeren en exporteren van contacten hun eigen menu gekregen. Tot slot is het icoontje van de app aangepast: het is een tikkeltje donkerder blauw dan voorheen.

Google Contacten 1.6 downloaden

De update voor de app wordt de komende week geleidelijk uitgerold. Wil je de nieuwe versie nu al downloaden, of is de app niet beschikbaar voor jouw smartphones, dan kun je deze downloaden via APK Mirror. Volg vervolgens onze instructies voor het installeren van losse apk-bestanden op je smartphone. De app werkt op elk toestel met Android 5.0 of nieuwer.

Download Google Contacten in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu