Leer Google beter Nederlands met de Crowdsource-app

Erwin Vogelaar
29 augustus 2016, 21:07
2 min leestijd
Leer Google beter Nederlands met de Crowdsource-app

Google heeft een Google Crowdsource-app in de Play Store gezet, zodat de wereld makkelijk kan helpen om de verschillende Google-diensten te verbeteren.

Lees verder na de advertentie.

Dit kun je met Google Crowdsource

Google kan wel wat hulp gebruiken om zijn verschillende diensten te verbeteren en schakelt daar ons voor in. Als je de Google Crowdsource-app start, krijg je de mogelijkheid om aan te geven welke talen je vloeiend spreekt. Vervolgens kun je kiezen met welke taken je aan de slag wil. Deze taken zijn afhankelijk van de talen die je geselecteerd hebt. Wij hebben bijvoorbeeld Nederlands en Engels ingevuld en krijgen vijf verschillende taken voorgeschoteld: afbeeldingstransscriptie, handschriftherkenning, vertaling, beoordeling van vertalingen en beoordeling van Maps-vertalingen.

Bij afbeeldingstranscriptie krijgen we voornamelijk verkeersborden voorgeschoteld, wat bijvoorbeeld Google kan helpen om Google Maps te verbeteren. Bij handschriftherkenning krijgen we geschreven woorden als “één” en “wij” te zien. Door deze woorden te typen, leert Google beter handschriften herkennen. Bij de beoordeling van vertalingen hoef je enkel aan te geven of de vertaling juist of onjuist is en dan kun je door naar de volgende. Op dit moment konden we geen Maps-vertalingen beoordelen, maar dat zal ongetwijfeld op een soortgelijke manier werken.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Opinion Rewards krijg je bij Crowdsource geen geld in je Google-account voor je gedane werk. Je doet het enkel om de Google-diensten te verbeteren, waarbij je dus indirect ook jezelf helpt.

De Crowdsource-app is een slimme manier van Google om sneller meer diensten in andere talen te kunnen aanbieden. Hier loopt het bedrijf namelijk flink achter. Menig functie voor Android is bijvoorbeeld alleen bruikbaar als de taal op Engels staat. Tijd om daar wat aan te doen dus.

Crowdsource downloaden

Crowdsource kun je gratis in de Play Store downloaden via onderstaande link. De app vraagt om 4,5MB vrije ruimte en Android 4.0.3 of nieuwer.

Download Crowdsource in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu