google currentsGoogle heeft vanavond een nieuwe app uitgebracht: Google Currents. Deze app is voorlopig gericht op Amerikaanse gebruikers en vormt een alternatief voor apps als Pulse en Flipboard. Deze magazine-achtige apps hadden erg veel invloed op het uiterlijk van andere nieuwsapps voor tablets: grote foto’s en veel touchscreen-interactie. Google Currents stond eerder bekend onder de codenaam Google Propeller, maar heeft nu een beter passende naam gekregen. Currents toont je het laatste nieuws van je favoriete blogs en nieuwssites, waarbij je bestaande rss-abonnementen uit Google Reader kunt importeren.

Maar de app levert je ook nieuws van de partners, die bij de lancering van de app meteen aanwezig zijn. Onder andere TechCrunch, Forbes, Fast Company, 500px en Mashable doen mee. Daarnaast is er de optie Google Trending Editions, waarbij de vijf belangrijkste nieuwsverhalen in verschillende categorieën worden uitgewerkt in een combinatie van artikelen, video’s en foto’s. Deze ‘trending topics’ worden elk uur bijgewerkt. Omdat de app aanvankelijk alleen op de VS gericht zal zijn, zal dat ook voor de inhoud van de nieuwsitems gelden.

google currents androidGoogle Currents past zich automatisch aan op de schermgrootte van het apparaat dat je gebruikt. De app is geschikt voor smartphones en tablets en voorlopig alleen verkrijgbaar op Android en iOS. Uitgevers die hun content ook geschikt willen maken voor Google Currents kunnen een zelfbedieningstool hiervoor gebruiken. Alle content in Google Current is dankzij caching ook offline te lezen. Wil je iets delen, dan is daarvoor uiteraard een linkje naar Google+ aanwezig.

Downloaden: Google Currents (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.