Met Googles Daydream Keyboard kun je typen in virtuele werelden

Thomas Haenen
14 oktober 2016, 13:37
2 min leestijd
Met Googles Daydream Keyboard kun je typen in virtuele werelden

Hoewel virtual reality natuurlijk vooral leuk is voor games, films en interactief entertainment moet er ook getypt worden. Met Googles Daydream Keyboard heeft het bedrijf alvast een virtueel toetsenbord gelanceerd.

Het Daydream Keyboard is een oerdegelijk toetsenbord voor virtual reality. Als je het keyboard oproept, krijg je een set toetsen in beeld die er grotendeels hetzelfde uitzien als het toetsenbord op je Android-smartphone. Wel wordt er links nog een extra set numerieke toetsen getoond, en staat er boven het scherm een zoekbalk van Google.

Lees verder na de advertentie.

Waarschijnlijk zul je het toetsenbord besturen met de controller die meegeleverd wordt met Daydream View, Google’s virtual reality-headset. Of dat in de praktijk handig is, is echter nog maar de vraag: letters één voor één aanwijzen met een cursor gaat waarschijnlijk niet bijster snel.

Overigens hebben de meeste gebruikers voorlopig niets aan het virtuele toetsenbord. Daydream wordt enkel ondersteund door de Pixel XL, een smartphone die voorlopig niet in Nederland verkrijgbaar is. Ook heb je de Daydream View nodig, die pas vanaf volgende maand in verschillende landen (maar wederom niet Nederland) gelanceerd wordt.

Meer over Daydream

Daydream is Google’s nieuwe virtual reality-platform. Met Daydream kun je populaire apps van Google, zoals YouTube en Street View, in VR beleven. Ook wordt het voor ontwikkelaars makkelijk VR-versies van hun apps uit te brengen voor Android. Zo zouden er onder andere apps voor Netflix en een Harry Potter-game in ontwikkeling zijn.

Bovendien is het nieuwe virtual reality-platform een stuk goedkoper dan alternatieven als Oculus en HTC Vive. Een headset kost omgerekend zo’n 70 tot 80 euro. Deze vereist wel een smartphone met een groot amoled-scherm dat een hoge resolutie heeft, en enkele specifieke sensoren. Grote fabrikanten als Huawei en LG hebben al aangegeven smartphones met Daydream-ondersteuning in ontwikkeling te hebben.

Download Daydream Keyboard in Google Play (gratis)

Lees het laatste nieuws over Daydream

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu