Google demonstreert vertaalfunctie Android

Redactie
9 september 2010, 11:53
1 min leestijd
Google demonstreert vertaalfunctie Android
spraakherkenning

Google toonde tijdens de IFA-beurs in Berlijn aan dat Android op een dag gebruikt kan worden om gesproken woorden te vertalen. Stel, je loopt in een klein dorpje in China en wilt de weg naar Peking weten, zeg dan tegen je Android-telefoon “Wat is de weg naar Peking?”. Jouw telefoon vertaalt deze zin in het Chinees en de inwoners snappen wat je bedoelt. Geen Babylonische spraakverwarring, geen kromme zinnen: jouw telefoon spreekt voor je.

Natuurlijk bestaat Google Translate al (ook voor Android), waarmee je zinnen kunt vertalen. De nieuwe vertaalfunctie – die werkt door een tekst in te spreken – werkt sneller en is efficiënter. Spraakherkenning is een stuk praktischer om te gebruiken wanneer iemand in een vreemd land staat. De nieuwe functie is een gemakkelijk instrument om snel gesprekken aan te gaan met anderen. Jouw telefoon functioneert eigenlijk als een soort gratis tolk.

Lees verder na de advertentie.

Tijdens de IFA demonstreerde Google de vertaalfunctie door Engelse zinnen in te spreken als “what colour”. De zinnen werden vertaald in Duitse woorden. Op dit moment is Google nog bezig met de ontwikkeling van het vertaalsysteem. Voorlopig is het bedrijf nog niet van plan om de vertaalfunctie uit te brengen, maar in een later stadium verschijnt het wellicht op Android-telefoons.

Persoonlijk ben ik enthousiast over de nieuwe vertaalfunctie. Ik zie alleen één grote valkuil. Om de functie in het buitenland te gebruiken, heeft een gebruiker 3G nodig om gegevens te verwerken. Kortom, de aanschaf van een speciale simkaart is vereist, of je moet veel willen betalen voor dataverkeer.

Via: Blorge.com

Categorie: Productiviteit
Spotlight: Google

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's