Google Docs nu ook geoptimaliseerd voor Android-tablets

Google Docs nu ook geoptimaliseerd voor Android-tabletsGoogle Docs voor Android heeft een grote update gekregen. Nu is de applicatie ook geoptimaliseerd voor Honeycomb-tablets. Hierbij is de lay-out flink onder handen genomen. Er zijn nu drie kolommen in plaats van twee zodat je gemakkelijker door je documenten kunt bladeren en meer informatie tot je beschikking hebt. Ook kun je nu gemakkelijker bestanden opzoeken.De lay-out met drie kolommen komt op het grote scherm van een Honeycomb-tablet goed tot zijn recht. Zo zie je een preview van een bestand als je deze selecteert en krijg jeextra informatie zoals wanneer het document voor het laatst is bekeken en gewijzigd en welke gebruikers er allemaal toegang tot hebben. De Google Docs-app is te gebruiken in landschapmodus en portretmodus. Ook kun je nu eenvoudiger documenten met anderen delen omdat nu gebruik gemaakt kan worden van automatisch aanvullen. Tevens is de weergave van video’s verbeterd.

Met Google Docs kun je naast tekstbestanden ook spreadsheets, presentaties en PDF-bestanden bekijken en bewerken. Microsoft Office-bestanden zijn ook te bewerken als je deze omzet naar een eigen bestandsformaat van Google, iets waarvoor je Google Docs niet hoeft te verlaten. Google Docs voor Android is gratis te downloaden in de Android Market.

Downloaden via Android Market: Google Docs (gratis)

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.