Google Docs nu ook geoptimaliseerd voor Android-tablets

Redactie
5 oktober 2011, 20:11
1 min leestijd
Google Docs nu ook geoptimaliseerd voor Android-tablets
Google Docs nu ook geoptimaliseerd voor Android-tablets

Google Docs voor Android heeft een grote update gekregen. Nu is de applicatie ook geoptimaliseerd voor Honeycomb-tablets. Hierbij is de lay-out flink onder handen genomen. Er zijn nu drie kolommen in plaats van twee zodat je gemakkelijker door je documenten kunt bladeren en meer informatie tot je beschikking hebt. Ook kun je nu gemakkelijker bestanden opzoeken.

De lay-out met drie kolommen komt op het grote scherm van een Honeycomb-tablet goed tot zijn recht. Zo zie je een preview van een bestand als je deze selecteert en krijg jeextra informatie zoals wanneer het document voor het laatst is bekeken en gewijzigd en welke gebruikers er allemaal toegang tot hebben. De Google Docs-app is te gebruiken in landschapmodus en portretmodus. Ook kun je nu eenvoudiger documenten met anderen delen omdat nu gebruik gemaakt kan worden van automatisch aanvullen. Tevens is de weergave van video’s verbeterd.

Lees verder na de advertentie.

Met Google Docs kun je naast tekstbestanden ook spreadsheets, presentaties en PDF-bestanden bekijken en bewerken. Microsoft Office-bestanden zijn ook te bewerken als je deze omzet naar een eigen bestandsformaat van Google, iets waarvoor je Google Docs niet hoeft te verlaten. Google Docs voor Android is gratis te downloaden in de Android Market.

Downloaden via Android Market: Google Docs (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu