Google Docs nu ook offline te gebruiken op je Android-apparaat

Redactie
2 februari 2012, 15:53
1 min leestijd
Google Docs nu ook offline te gebruiken op je Android-apparaat
Google Docs nu ook offline te gebruiken op je Android-apparaat

Google Docs heeft een grote update gekregen die een veelgevraagde feature toevoegd. Nu zijn documenten ook op te slaan voor offline gebruik, handig als je bestanden wilt bekijken en je even geen internetverbinding hebt. Google heeft ook een handige synchronisatie-instelling toegevoegd, als je verbinding hebt met Wi-Fi worden je Google Docs documenten nu automatisch gesynchroniseerd. Het is ook mogelijk om deze synchronisatie handmatig uit te voeren als je een mobiele data-verbinding hebt. Daarnaast is Google Docs nu beter geoptimaliseerd voor tablets.

Het offline gebruiken van Google Docs documenten is een langverwachte functie die vooral voor mensen die veel onderweg zijn bijzonder handig is. Om een document offline beschikbaar te maken kun je drukken op Maak Offline in het keuzemenu dat je bij ieder document kunt oproepen. Jammer genoeg ontbreekt de mogelijkheid om in één keer al je documenten offline beschikbaar te maken. Je offline documenten kan je wel laten coderen, handig als je telefoon of tablet wordt gestolen.

Lees verder na de advertentie.

Het bekijken van documenten op een Android-tablet is flink verbeterd. Als je een Google Document opent dan krijg je deze in hoge resolutie op je tablet te zien. Je kan nu gemakkelijker tussen diverse pagina’s bladeren door links en rechts te vegen, of gebruik maken van de slider aan de onderkant om snel tussen pagina’s te wisselen.

Nieuwe tablet layout Google Docs

Downloaden via Android Market: Google Docs (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu